З підприємствами-боржниками по зарплаті тепер боротиметься штаб

1115 0

Ми у соцмережах:

З підприємствами-боржниками по зарплаті тепер боротиметься штаб

На Рівненщині створили регіональний штаб з координації, моніторингу та контролю за станом виконання органами державної виконавчої служби рішень про стягнення заборгованості по заробітній платі та інших виплат, пов’язаних з трудовими правовідносинами. Очолив штаб начальник Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Микола Станіщук.

До його складу увійшли керівництво управління державної виконавчої служби, керівники районних, міських відділів ДВС. 

На сьогодні в органах виконавчої служби Рівненської юстиції перебуває 1737 виконавчих документів щодо стягнення заборгованості по зарплаті та інших виплат, пов’язаних з трудовими правовідносинами на загальну суму 12 958 546 гривень. На Рівненщині налічується вісім підприємств-боржників, які знаходяться у містах Рівне і Сарни, Рівненському та Рокитнівському районах.

Це соціально важливий напрямок роботи органів виконавчої служби в рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!». Адже кожна людина має отримувати зароблені кошти. Жоден роботодавець, незалежно від того, чи це представник малого або середнього бізнесу, чи це велика приватна або державна компанія, не повинні уникнути відповідальності, – зазначив начальник Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Микола Станіщук.

На Рівненщині також діятимуть мобільні групи державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Рівненській області з питань ліквідації заборгованості по заробітній платі.

Рівненська юстиція  інформує людей про те, як реалізувати своє право на стягнення заборгованості із заробітної плати. Для цього розроблені путівники виконавчого провадження – покрокова інструкція для громадян, що і як потрібно робити, аби реалізувати своє право на виконання судового рішення. Такі інструкції є як для стягувачів, так і для боржників.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також