За Гройсмана розрахується Кульчинська?

1767 1

Ми у соцмережах:

За Гройсмана розрахується Кульчинська?

На початку року Кабмін підвищив зарплати вчителям. Проте з державного бюджету грошей на доплати так і не надійшло. Щоб не обділити вчителів, чиновники у Рівному вирішили знайти 9,3 млн. грн., обіцяних урядом, у міському бюджеті. Дірку в місцевій скарбниці планують хоча б частково закрити потім — з субвенції, яка, сподіваються, все?таки з Києва надійде.

Галина Кульчинська, заступниця міського голови:

Із 1 січня посадовий оклад педагогічних працівників зріс на 10%. Однак обіцяна субвенція нам досі не надійшла. Зобов’язання уряду перед вчителями у січні, лютому та березні місто перекрило з власних резервів. Хоч усі розрахунки були направлені на Міністерство освіти України.

Цьогорічна формула розрахунку освітянської субвенції мене, м’яко кажучи, дивує. Чомусь у ній не враховано поділ класів на групи. Тобто якщо в одному класі навчається більше 28 учнів, то дітей ділять на групи для кращого засвоєння знань. Так викладають іноземні мови, інформатику та українську. Зараз міністерство вирішило, що ніякого поділу в класах немає. Тому 42 ставки вчителів при поділі класів на групи місто закриває з власних коштів, а це — близько 3,5 млн. грн. на рік.

Аналогічна ситуація з оплатою індивідуального навчання дітей шкільного віку (онкохворі, тяжкохворі діти, до яких вчителі приходять додому). Таких у місті є 35 ставок, загальна сума оплати праці на рік — близько 2,5 млн. гривень. Це теж лягло на бюджет міста. Хоч завжди ці кошти виплачувала і має виплачувати держава.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також