За небезпечну для життя горілку компенсацій не платять

1743 0

Ми у соцмережах:

За небезпечну для життя горілку компенсацій не платять

Коли гинуть люди в авіакатастрофах, призначають урядові комісії, які встановлюють причини, знаходять винних, а також виплачують компенсації сім’ям загиблих. 35 тисяч осіб померли у нашій країні протягом кількох останніх років від отруєння алкоголем, і жодних урядових комісій з цього приводу не призначали.

Торік у нашій області найбільше нарікань було на горілку «Пшеничну» та «Столичну» Артемівського лікеро-горілчаного заводу, вона виявилася заниженої міцності та із завищеним вмістом сивушних масел та альдегідів, які й спричинюють отруєння чи головний біль наступного ранку. На щастя, жодної смерті вживання неякісної горілки рівнянами не спричинило, а ось отруєння були зафіксовані, в тому числі серед працівників міліції з того підрозділу, який покликаний боротися з недобросовісними виробниками та постачальниками.

— Проблема в тому, що у нас немає чіткого документального проходження товару від виробника до споживача, що в інших країнах неприпустимо, а тому ринок заповнений продукцією невідомого походження, — коментує начальник облуправління у справах захисту прав споживачів Василь Михальчук. — Скажімо, кожен другий парфумерно-косметичний виріб у нас бракують і знімають з реалізації, майже 70% цієї продукції — від невідомого виробника. Одного разу ми виявили лак для нігтів, який був розлитий у пляшечки просто у приміщенні продавця, а на етикетці значилося, що виробник — якесь спільне підприємство.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також