За обстеження на томографі платитимуть не всі

2071 0

Ми у соцмережах:

За обстеження на томографі платитимуть не всі

Сучасний 16-тизрізовий комп’ютерний томограф запустили в Рівненському обласному клінічному лікувально-діагностичному центрі імені Віктора Поліщука

Потужне обладнання дозволяє проводити дослідження з високою якістю зображення органів і систем людини. Новий томограф має удосконалене програмне забезпечення, контролює дозу опромінення, може діагностувати людей із вагою до 205 кг.

На це обладнання виділили понад 11 мільйонів гривень з обласного бюджету.  Обстеження будуть безкоштовні для пільгових категорій, у тому числі учасників бойових дій, багатодітних та чорнобильців. З цією метою в обласному бюджеті передбачили кошти. Решті пацієнтам доведеться платити лише за розхідні матеріали. Це буде дешевше, ніж у приватних закладах. Обладнання встановлене у відділенні променевої діагностики, що на 2-му поверсі медзакладу.

За словами завідувача відділення променевої діагностики Рівненського діагностичного центру Пилипа Семенюка, потужна апаратура розширить методики діагностики, такі як: дослідження судин голови та шиї, судин нижніх кінцівок, скринінгова діагностика судин в тому числі коронарних артерій. Томограф також сприятиме виявленню ранніх форм онкологічних захворювань. У перспективі – розширення діагностичних можливостей у напрямку обстежень товстого кишківника, бронхіального дерева та ін.

- У нас ще багато планів на цей рік. Хочемо оновити обладнання в хірургії, купити УЗД-апарати та інше. Важливо, що сьогодні ми вже багато робимо для сучасної діагностики людей. І це все завдяки координації дій обласної адміністрації, депутатів та управління охорони здоров’я, - розповів головний лікар Рівненського обласного клінічного лікувально-діагностичного центру імені Віктора Поліщука Роман Шустик.

За матеріалами прес-служби РОДА.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також