За підпис Муляренка — три тисячі доларів

2703 0

Ми у соцмережах:

За підпис Муляренка — три тисячі доларів

Минулого тижня вони затримали 34-річного начальника відділу з питань підприємництва та регуляторної політики обласного департаменту економічного розвитку та торгівлі Юрія Ковтуна, який за «безкоштовний» дозвіл з підписом Муляренка вимагав, за даними слідства, три тисячі доларів.

Військова прокуратура та обласний департамент боротьби з економічними злочинами провели обшук вдома у посадовця і вилучили кошти. Згодом військова прокуратура Західного регіону заявила, що чиновник обіцяв підприємцю не створювати штучних перешкод та посприяти в отриманні дозволу на встановлення зовнішньої реклами на автодорозі Київ-Чоп.

Юрію Ковтуну оголосили про підозру за ч. 3 ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України, і у п’ятницю суд на період слідства відправив його під варту, дозволивши, щоправда, внести 82 тис. грн. застави. Від посади Ковтуна суд постановив відсторонити.

Слідство у справі триває. Зокрема, перевіряють причетність до хабарництва інших посадовців. За даними електронної декларації Юрія Ковтуна, великих статків на посаді він не нажив. Живе начебто з батьками у Березнівському районі, автомобіля не має, а торік отримав 132800 гривень зарплати.

За що ж, якщо вірити правоохоронцям, брав гроші Ковтун? Торік у нашій області врегулювали питання щодо розміщення зовнішньої реклами за межами населених пунктів. Йдеться, зокрема, про банери над дорогами, на яких можуть рекламувати практично все, що не заборонено законом: від політичних лідерів до контрацептивів. Дозволи на розміщення рекламних щитів відтепер видають за підписом голови ОДА. І мають робити це, відповідно до закону, безкоштовно.

Рівненська ОДА за підписом голови Олексія Муляренка уже видала дозволи на зовнішню рекламу за межами населених пунктів: підприємиці Діані Климюк у Клевані та підприємству «Полімер-Буд» на трасі Городище-Рівне-Старокостянтинів неподалік Забороля Рівненського району.

Пані Климюк дозволили розміщувати банер безстроково, бо йдеться про фасад її будівлі на вулиці Космонавтів,7 у Клевані. А ось підприємству, яке виробляє будівельні матеріали з пластмас та належить Юрію Волочаєву, дали дозвіл встановити два рекламні щитки терміном на три роки.

- На банері буде фотографія Тунелю кохання (авторські права, до речі, дотримано) та однойменного готельно-ресторанного комплексу, який належить мені і який відкриватиму за місяць, - коментує Діана Климюк. – Також буде напис «Тунель кохання/Tunnel of love». Щоб отримати дозвіл на рекламу, вивчила законодавство та звернулася з потрібними документами до ЦНАПу. Відповідно до прописаних норм, відмовити нам не мали права. В ОДА навіть не мали би переглядати ескізи банера, але підійшли до цього питання детально – і попросили нас показати, що там буде зображено.

 

Коментує Костянтин Мокляк, директор обласного департаменту економіки, яке готує дозволи на розміщення зовнішньої реклами за межами населених пунктів:

— Отримати дозвіл на розміщення рекламних щитів може будь-яке підприємство чи підприємець. Зміст оголошень Рівненська ОДА не контролюватиме. Проте власники щитів повинні самі дотримуватися вимог закону про рекламу. Подавати заяви на рекламу до нас розпочали десь з березня,бо тільки наприкінці 2017 року було врегульоване питання щодо процедури. Загалом мали уже десь п’ять-шість звернень. Подавати документи потрібно через ЦНАП. Ми залучаємо Службу автомобільних доріг та Нацполіцію, щоб вони дали свої експертні оцінки, чи рекламні щити не заважатимуть учасникам дорожнього руху. Дозвіл на встановлення щитів — безкоштовний, відповідно до вимог чинного законодавства.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також