За пограбування відкупитися не зміг

1268 0

Ми у соцмережах:

За пограбування відкупитися не зміг

Грабіжник із Сарн запропонував поліцейському тисячу доларів за те, що правоохоронець приховає його вину у злочині. Хабародавця затримали.

 Рівненським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України було отримано інформацію від заступника начальника кримінальної поліції Сарненського відділу поліції Рівненщини. Капітан поліції доповів, що його намагаються втягнути у корупційну оборудку.

Після перевірки було встановлено, що 27-річний житель міста Сарни пограбував чужу оселю. За цим фактом місцевим відділом поліції було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.186 Кримінального кодексу України. Але відбувати покарання зловмисник, в минулому судимий за вчинення розбоїв і пограбувань, не збирався.

Аби уникнути відповідальності за «свіжий» злочин, він вирішив підкупити працівників поліції. Чоловік пообіцяв посадовцю карного розшуку тисячу доларів США, у якості «відкупних».

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ слідчим управлінням поліції у Рівненській області було розпочато кримінальне провадження за фактом пропозиції неправомірної вигоди.

Спільними діями оперативників УДВБ НПУ, працівників поліції захисту економіки та поліції області хабародавця затримали у службовому кабінеті поліцейського, після передачі ним першої частини «підкупу» - 300 доларів США.

Наразі зловмисник затриманий в порядку ст.208 КПК України та поміщений до ІТТ. Найближчим часом грабіжникові буде оголошено підозру і за ч.3 ст.369 Кримінального кодексу України. Фігурантові загрожує до 8 років позбавлення волі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також