За вбивство до в’язниці не потрапив

2646 0

Ми у соцмережах:

За вбивство до в’язниці не потрапив

Вирок – не покарання: засуджений до 8 років позбавлення волі за вбивство в Костополі до в’язниці не потрапив

Суддя Апеляційного суду Рівненської області оголосив про самовідвід, тепер потерпілі не знають, коли буде розглянуто їхню справу в іншому складі суду. Засуджений за вбивство тим часом перебуває на волі. 

Нагадаємо, у лютому цього року минуло чотири роки від того дня, як після святкування дня святого Валентина з костопільчанином Олегом Мельником загинула від ножового поранення 33-річна рівнянка Наталія. Коли приїхала «швидка» допомога, Наталя була вже мертвою. Олег стверджував, що вона сама заподіяла собі смерть, однак розслідування показало, що такого бути не могло, й після такого поранення жінка навіть ніж би зі свого тіла не вийняла. Смерть настала дуже швидко.

Олег, якого запідозрили у вбивстві, під час розслідування своєї вини не визнав, а хто вбив Наталію, свідчити відмовився. На суді підозрюваний заявив, що не буде свідчити, посилаючись на статтю 63 Конституції. Він не визнав свою провину і не просив вибачення у потерпілих. 

15 лютого Костопільський районний суд оголосив вирок: визнати Мельника винним у вбивстві і призначив покарання - 8 років позбавлення волі, а також сплату потерпілим 400 тисяч гривень моральних збитків, по 100 тисяч двом дітям загиблої, а також її матері та чоловікові.
У залі суду Олега Мельника під варту не взяли, він поїхав додому. Пізніше він оскаржив вирок в Апеляційному суді області.

Ще через чотири місяці, 14 червня, цю скаргу мав розглянути суд, але через те, що суддя взяв самовідвід, розгляд не відбувся. Тепер буде призначено інший склад суду та іншу дату.

Мати Наталії Галина Максимчук вже п’ятий рік чекає на покарання для убивці її дочки. Каже, що зневірилася і не знає, чи буде покараний Мельник бодай колись. Адже через літні відпустки членів колегії суддів, яких ще й не призначено, розгляд справи може затягнутися до осені.
Читайте також - Загадкова смерть у Костополі  та Отримав 8 років за вбивство і поїхав додому


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також