За згорілу хату сім’я вимагає мільйон з обленерго

920 0

Ми у соцмережах:

За згорілу хату сім’я вимагає мільйон з обленерго

Рік тому Катерина Коломис і її чоловік, які проживають в селі Зоря, дивом врятувалася від вогню. Через пожежу дах їхнього будинку та все, що було всередині, згоріло. Залишилися лише голі стіни. Тоді небайдужі кинулися їм допомагати, на деякий час сім’ю Коломисів прихистили сусіди. А згодом прийшли висновки вогнеборців: «Вогонь поширився з коридору будинку від лічильника». Виявилося, що його нещодавно замінили електрики обленерго. Оскільки компанія не хоче визнавати свою провину, то люди подали на «Рівнеобленерго» до суду. Сума збитків була оцінена в 1 мільйон 900 тисяч гривень.

Катерина Коломис, потерпіла від пожежі:

Нам поставили нового електролічильника, який сам передає показники. Це було з ініціативи обленерго. До нас прийшли їхні майстри й зробили усі роботи. Після їхньої роботи у нас зі стовпа постійно капала пластмаса на клумбу біля хати. Оскільки я не спеціаліст, то не розуміла, що відбувається. Очевидно, це так плавився провід. Від стовпа мав бути перехідник, який би заводив провід у хату. Однак вони його не поставили. Тому провід зі стовпа йшов прямо в хату. Сам лічильник вони повісили не на вулиці, а в коридорі. Причепили його на дерев’яну вагонку. Якби лічильник був на вулиці, то хата б наша не згоріла.

Я дуже добре пам’ятаю ту ніч. Тоді була повітряна тривога, то ми заснули близько другої години ночі, а уже близько 4-ї ранку з чоловіком вибігали з хати. Не знаю, як ми не загинули. Добре, що вчасно прокинулися.

Коли почали звертатися до обленерго, то побачили глуху стіну. Вони лише пишуть якісь відмовки. Мовляв, ми самі винні, бо у нас були увімкнені усі електроприлади. Але вони не можуть пояснити, як це могло бути о третій годині ночі.

Оксана Ващишина, юрист «Рівнеобленерго»:

Усі претензії до нас ґрунтуються на акті пожежників. Дійсно, справжня причина пожежі встановлюється завдяки судовим експертизам. Тому наразі ще не можна чітко стверджувати, що загорівся лічильник. Усі обставини справи будуть з’ясовані у судовому порядку. Нам зараз лише відомо, що сталася пожежа всередині будинку. Однак скажу, що за лічильник і мережі несе відповідальність споживач. Це не зона відповідальності компанії.

Перше судове засідання у цій справі відбудеться у Рівненському міському суді 14 червня о 14.30. Головуючий — суддя Ігор Ковальов.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також