Забіг починається біля Пагорба Слави

1449 0

Ми у соцмережах:

Забіг починається біля Пагорба Слави

У неділю у Рівному учасники напівмарафону, присвяченого Покрові, долатимуть 21 км від Пагорба Слави вулицями Костромська, Льонокомбінатівська, Безручка, Шухевича, Набережна до повороту на Кавказьку. Там буде розворот, і звідти спортсмени побіжать у зворотному напрямку. Заплановано два кола. Крім того, організатори, а це «Rivne Running Club», проведуть забіг на 2,1 км вулицею Костромською.

— Станом на вівторок зареєструвалося понад 30 учасників, тому думаю, що в день забігу, скоріше за все, зареєструватися не буде можливості, — розповів керівник «Rivne Running Club» Сергій Ющишин. — Активність висока, люди тренуються, готуються до наших забігів.

— Представники інших міст братимуть участь?

— Мені відомо, що планують приїхати також представники Луцька, Львова, Хмельницького, Дніпра, Києва.

— І що ж тягне бігунів до Рівного?

— Можливо, невисокий заявочний внесок. За умов попередньої заявки — це 100 грн. Для порівняння, в Ужгороді, де цього ж дня проходитиме напівмарафон — 400 грн.

— Призові для переможців заплановано?

— Наша концепція — участь без призових.

— Чи має цей напівмарафон якийсь офіційний статус?

— Він жодного статусу не має. Для того, щоб отримати статус, необхідно для початку сертифікувати трасу.

— Питання від автомобілістів: як довго триватиме забіг, адже чимало вулиць будуть перекриті?

— Старт о 9.00. Ліміт часу — дві з половиною години. Думаю, вдасться відкрити рух раніше. На ключових точках маршруту — Сарненському кільці, біля підземного переходу, знизу на Шухевича — патрульні будуть регулювати рух, за можливості пропускаючи автомобілі. До слова, ми довго шукали компроміс з поліцією щодо маршруту.

— Чи матиме напівмарафон на Покрову якусь благодійну складову?

— Так, частину коштів, зібраних із заявочних внесків учасників, плануємо витратити на придбання та встановлення бойлера у дитячому будинку.

— У Рівному вже багато років проходить забіг «Сильні духом», де теж є дистанція 21 км. Чим принципово забіг на Покрову відрізнятиметься від нього?

— Саме у такому форматі, щоб було охоплено таку частину міста, у нас забігів ще не було. Забіг «Сильні духом» — інший. У ньому спортсмени долають багато кіл у гідропарку, відстань там неточна. До речі, можливо, «Сильні духом» — найстаріший напівмарафон в Україні. Наш клуб з цього приводу вже подав запит до Федерації легкої атлетики України.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також