Забрали у «чорнобильця», віддали сусідці Хомка?

2488 0

Ми у соцмережах:

Забрали у «чорнобильця», віддали сусідці Хомка?

Звертаюся до вашої газети в зв’язку з публікаціями стосовно законного чи то незаконного розподілу квартир в будинку на вул. Соборній, 450. Тоді були викладені думки тих, хто стоїть в загальній черзі на одержання житла. Хочу зазначити, що ця кампанія розгорнута насамперед проти «чорнобильців»-ліквідаторів, бо без квартир насправді залишають не працівників силових структур, а «чорнобильців». Дев’яте січня цього року начальник відділу обліку та розподілу житла Рівненського міськвиконкому Юрій Щербаков запевнив мене особисто, як і інших «чорнобильців», що я є в списку, мені виділена квартира, оскільки я перебуваю в черзі чорнобильців 2-ї категорії під №1.

Звертаюся до вашої газети в зв’язку з публікаціями стосовно законного чи то незаконного розподілу квартир в будинку на вул. Соборній, 450. Тоді були викладені думки тих, хто стоїть в загальній черзі на одержання житла. Хочу зазначити, що ця кампанія розгорнута насамперед проти «чорнобильців»-ліквідаторів, бо без квартир насправді залишають не працівників силових структур, а «чорнобильців». Дев’яте січня цього року начальник відділу обліку та розподілу житла Рівненського міськвиконкому Юрій Щербаков запевнив мене особисто, як і інших «чорнобильців», що я є в списку, мені виділена квартира, оскільки я перебуваю в черзі чорнобильців 2-ї категорії під №1. 11 січня він поїхав до Києва на засідання Координаційної ради при Мінпраці. У Київ він поїхав не сам, а взяв із собою людей із загальної черги, і в результаті були затверджені списки за вересневою постановою Кабміну, всупереч постанові від 18 листопада 2009 року. Наскільки мені відомо, в інших містах дотримуються останньої. Саме за нею я як ліквідатор 2-ї категорії мав отримати квартиру. Маю підозру, що старі списки повезли на затвердження в Київ з подачі міського голови Рівного Володимира Хомка, адже одна із претенденток на житло в загальній черзі нібито є колишньою сусідкою п.Хомка. Свого часу, коли я проходив медичну комісію у військкоматі перед відправленням в Чорнобиль, зі мною пройшли комісію ще 15 людей. Поїхав я один, всі інші знайшли «можливість» уникнути цього, а мені в спину казали, що я дурень, бо поїхав у пекло. Сьогодні мене вважають хитруном, бо хочу законно (!) отримати аж однокімнатну квартиру за те, що я був на ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, за те, що мої діти постійно хворіють. Я такий «хитрий», що чекаю на це житло вже понад 20 років. Три роки тому мені теж обіцяли квартиру, і я навіть вибрав її, проте все в останній момент змінилося — я до сьогодні не можу отримати те, що мені гарантовано законом. Ліквідатори-»чорнобильці» належать до найбільш незахищених і обділених українців. Вони помирають без ліків і не мають змоги заробити собі на нормальне житло, як інші, тому що всі їхні гроші йдуть на власне лікування та лікування дітей. Наостанок поясню, чому ці квартири такі необхідні «чорнобильцям». Два роки тому ми поховали нашого товариша. У нього був рак крові, і коли він дізнався про свій діагноз, у нього трапилося два інфаркти. Всі сімейні кошти йшли на його лікування, але від третього інфаркту він помер. А смерть від інфаркту — це не наслідок Чорнобиля! В результаті сім’я залишилась без чоловіка і батька, без коштів і без будь-яких пільг. Ці квартири, мабуть, єдина можливість для «чорнобильця» хоча б щось зробити для своїх дітей. Для ліквідаторів аварії на ЧАЕС 1-ї категорії у цьому будинку передбачено усього дві 1-кімнатні квартири. Одному з претендентів на них, Іванові Ташліковичу, спочатку обіцяли 3-кімнатну, а потім її чомусь вирішили перерозподілити працівникові міліції.

Павло БРЕЧКО та ще 4 «чорнобильці», м.Рівне.

Від редакції Начальник відділу обліку та розподілу житла Рівненського міськвиконкому Юрій Щербаков каже, що п.Бречко до міськвиконкому також звертався і йому готують письмову відповідь. Що ж до квартир, то виконком чекає із Мінпраці юридично завірені списки з печатками на одержання квартир у будинку №450 на вул. Соборній у Рівному. Лише після цього стане відомо, який саме список обрало міністерство і, відповідно, хто саме одержить квартири.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також