Захлинулась кров’ю

2393 0

Ми у соцмережах:

Захлинулась кров’ю

37-річний Іван, мешканець села Кричильськ, що у Сарненському районі, повернувся додому з поминок свого односельчанина роздратованим. Побачивши дружину, став ще лютішим, схопив дерев’яну палицю, яка потрапила під руку, і став нею лупцювати Людмилу.

Коли палиця випала з рук, відламав ніжку від стільця — ним завдав дружині ще кілька ударів по голові. Людмила знепритомніла, він заволік її до хати. Прокинувся о четвертій ранку, боліла голова. Спробував пригадати, де був, що робив. Пам’ять поверталась важко. Коли вирішив поглянути, як себе почуває дружина, вмить очуняв — Людмила була мертвою. Побіг до батька й розповів, що дружини більше немає. Той, вислухавши плутану розповідь сина, викликав міліцію.

— Експерти встановили, що Людмилі чоловік наніс тілесні ушкодження середньої тяжкості, в неї було кілька скальпованих ран голови, проте смерть наступила не від них, а від того, що жінка захлинулась кров’ю, — розповів старший слідчий прокуратури Сарненського району Геннадій Волнянський. Хоча спершу кримінальну справу було порушено за фактом нанесення тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілої, але її доведеться перекваліфіковувати на вбивство через необережність. Якщо за першою статтею убивця отримав би покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років, то вбивство, вчинене через необережність, карається обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на такий самий строк. У практиці досвідченого слідчого Геннадія Волнянського це лише другий випадок, коли людина помирає, а її убивці «світить» мінімальне покарання. Кілька років тому в одному з північних районів області був випадок, коли чоловіка вдарили в обличчя, і він помер від крововтрати, а не від цього поранення. Його кривдник отримав покарання значно менше, ніж насправді заслуговував. Адже яким би чином не позбавили життя людину, фактично вбивство завжди залишатиметься убивством, бо людей цікавлять не юридичні тонкощі та «премудрості» законотворців, а те, що ніхто і ні за яких обставин не має права відбирати життя в іншої людини. А той, хто на нього посягнув, має бути справедливо покараний.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також