Закопали понад 1200 метрів виритих бурштинокопачами канав

2074 0

Ми у соцмережах:

Закопали понад 1200 метрів виритих бурштинокопачами канав

Про це представники обласного управління лісового та мисливського господарства доповіли на на раді в ОДА, де й йшлося про ситуацію з бурштином. Запевняють також, що і в Рівненському природному заповіднику провели аналогічні роботи. Нині там ситуація спокійна.

Чиновники стверджують, що масових випадків незаконного видобутку бурштину на Рівненщині упродовж зими не зафіксовано.  Ситуація дещо загострена у Дубровицькому та Володимирецькому районах, де були конфліктні ситуації з місцевими старателями. Про це повідомили представники Головного управління Національної поліції в Рівненській області на нараді під керівництвом голови ОДА Олексія Муляренка. Але  бурштинокопачі навесні можуть активізуватися, цьому сприятимуть погодні умови.  Аби призупинити нелегальний видобуток бурштину та зменшити криміногенну напругу в регіоні, у північних районах працюють підрозділи Нацгвардії, оперативний штаб, мобільні групи силовиків. У Володимирецькому районі забезпечене цілодобове патрулювання ліній електропередач Рівненської АЕС.

Представники обласного управління лісового та мисливського господарства доповіли, що працівники лісгоспів закопали понад 1200 метрів незаконно виритих канав бурштинокопачами. Запевняють також, що і в Рівненському природному заповіднику провели аналогічні роботи. Нині там ситуація спокійна. 

Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко доручив підготувати звернення до Верховної Ради України та Кабінет Міністрів України про прискорення законодавчого врегулювання питання легалізації видобутку бурштину.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також