Занурилися в освячену воду

907 0

Ми у соцмережах:

Занурилися в освячену воду

Учора о 9-й ранку на Басовому Куті священики освятили воду, аби рівняни долучилися до християнської традиції купання у воді на свято Водохреща.

— Свято Хрещення, або Богоявлення — це свято, коли Ісус Христос прийшов до річки Йордан і прийняв таїнство хрещення від свого предтечі Іоанна Хрестителя. Саме у цей день і у вечір напередодні звершується освячення води. Це особливий чин з благодатними молитвами. Через ці молитви благодаттю Духа Святого освячується вода, яка є святинею і є корисною і помічною для тих людей, які мають віру в Господа, — зазначив Сергій Лучанін, протоієрей Рівненської єпархії УПЦ КП. У Рівному таке дійство вже щорічне. Тільки якщо минулого року рівняни на Басовому Куті пірнали у воду поблизу рятувальної частини, то цього разу місце масового купання — на пляжі. І погода на Водохреща цього року незвична — дощова, втім, на Басовому Куті ще збереглися шматки льоду. У воду ж ризикнули зайти не всі з тих, хто прийшов на 9-ту ранку до озера. Переважно занурювалися в освячену воду чоловіки.

Водохреще

На Басовому Куті чергували медики і рятувальники. Останні розгорнули намет для обігріву, щоб люди після занурення могли зігрітися.

Водохреще


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також