Заснути без таблеток

1027 0

Ми у соцмережах:

Заснути без таблеток

Фахівці радять спати не менше 7-8 годин на добу, але не у всіх це виходить. Іноді ми, самі того не помічаючи, робимо звичні для нас речі, які заважають заснути. Але не поспішайте пити таблетки «для сну»: у більшості випадків достатньо переглянути свої звички.

Психологи радять насамперед звернути увагу на гаджети, якими користуєтеся перед сном. Особливо це стосується любителів переглядати електронну пошту проти ночі, лежачи в ліжку, або «погуляти» в соцмережах. Це вимагає уваги та розумової активності. І замість того, щоб її припинити і «відключити» мозок, ви його активуєте ще більше. Крім того, негативні вечірні новини або пости в соцмережах можуть викликати негативні емоції, і заснути швидко навряд чи вдасться.

Також варто зменшити яскравість смартфонів, якими ви користуєтеся перед сном. Швидше заснути допоможе повна темрява в кімнаті: навіть неяскравий нічник сприяє уповільненню вироблення гормону сну — мелатоніну.

Звичка дивитися кінофільми перед сном, виявляється, теж впливає на здатність заснути. Якщо маєте проблеми із засинанням, спробуйте замінити перегляд фільму читанням книг, якщо не щодня, то хоча б кілька разів на тиждень.

Також не варто починати сімейні «розборки» після 22.00. Краще провітріть на ніч кімнату і перенесіть розмови, що вимагають прийняття виважених рішень, на наступний день. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також