Затриманих на хабарі рівненських митників відправили під арешт

3174 0

Ми у соцмережах:

Затриманих на хабарі рівненських митників відправили під арешт

Сьогодні у Рівненському міському суді обрали запобіжний захід двом затриманим на хабарі працівникам митного посту «Прикладники», що у Зарічненському районі.

Головного державного інспектора Валерія Кондратюка та заступника начальника митного поста Володимира Раковця звинувачують у систематичному вимаганні та отриманні неправомірної вигоди від мешканців району, які перевозили з Білорусі підакцизні товари та інші речі у більшій за дозволену кількість.

За показами свідка, митники систематично протягом місяця вимагали у нього гроші, тож чоловік звернувся у правоохоронні органи.

Валерія Кондратюка та Володимира Раковця затримали на «гарячому». Під час проведення обшуків у них вдома та на роботі кошти, які були передані їм раніше, слідчі не знайшли.

Слідчий прокурор Микола Кухарчук просив обрати митникам найсуворіший запобіжний захід –  тримання під вартою два місяці. Бо вони, мовляв, можуть знищити незнайдені купюри та впливати на свідків.

Адвокати просили застосувати до підозрюваних запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Вислухавши усі сторони та враховуючи маленьку суму отриманої неправомірної вигоди (80 доларів та 2400 грн – Ред.), суддя застосував до Валерія Кондратюка запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, а заступник начальника митного поста Володимир Раковець пробуде в СІЗО 60 діб, якщо не внесе 88 тисяч гривень застави.

Якщо вину митників доведуть, вони можуть потрапити за грати на термін від п’яти до восьми років.

До слова, завтра у Рівненському міському суді розглядатимуть клопотання про відсторонення митників від займаних посад на період слідства.

 Читайте також:

Головний митник області причетний до затримання на хабарі його підлеглих

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також