Зайві навантаження

1612 0

Ми у соцмережах:

Зайві навантаження

Здоровий спосіб життя і спорт — це, звичайно, добре, але в усьому потрібно мати міру. Часто при інтенсивних тренуваннях (особливо в новачків і без інструктора) виникають болі в м’язах, відчуття втоми довго не зникає.

Будь-які інтенсивні фізичні навантаження — це стрес для організму, тому важливо, щоб після них тіло встигало відновлюватися. При дотриманні нормальних умов активності такий стрес корисний, адже тіло згодом адаптується і справляється. Але якщо ви перенавантажуєтеся, то від цього більше шкоди, ніж користі.

Так, при силових тренуваннях виникають мікротравми в м’язових волокнах, а об’єм і сила м'язів збільшуються після відновлення. При надмірних навантаженнях м'язові волокна не встигають відновитися й ушкоджуються все більше.

Крім відсутності прогресу, при перенавантаженні м'язів їх легше стає травмувати, а результатом стає гострий або ниючий біль. У результаті страждають не тільки м'язи, але і центральна нервова система.

Про перевантаження нервової системи свідчать такі симптоми: порушення сну (безсоння і часті прокидання вночі), різка зміна настрою, погіршення роботи органів травлення (запори, проноси, здуття живота) без видимих причин. У разі появи болю слід відкласти тренування і проконсультуватися в лікаря.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також