Здолбунівські рятувальники тепер мають квадрокоптер і нове обладнання

1413 0

Ми у соцмережах:

Здолбунівські рятувальники тепер мають квадрокоптер і нове обладнання

Рятувальники Здолбунівщини отримали сьогодні 20 сучасних пожежних касок, 20 комплектів спеціального одягу, 20 пар взуття, а також потужний квадрокоптер, два дизельгенератори, дві бензопили і чотири ліхтарі.

Це обладнання привезли з Польщі, бо Здолбунівська РДА стала переможцем міжнародного конкурсу проектів розвитку. Мова йде про грантовий конкурс Фонду міжнародної солідарності (місто Варшава). Обладнання урочисто передав сьогодні рятувальникам голова Здолбунівської РДА Сергій Кондрачук. 

На головній площі міста Здолбунова відбулася виставка-презентація сучасної аварійно-рятувальної техніки та обладнання служб цивільного захисту області та району. Для здолбунівців організовали святковий концерт за участь художніх та хореографічних колективів місцевого будинку культури.

Проте найбільший акцент уваги приділявся саме дітям. Для них була організована виставка найсучаснішої рятувальної та поліцейської техніки і обладнання. Дітвора могла досхочу насолодитися перебуванням всередині спецавтомобілів, приміряти бойовий одяг та спорядження працівників екстрених служб, на практиці побачити, як застосовується спецобладнення в роботі рятувальників, пожежників, хіміків, піротехніків, поліцейських. Окремо можна було сфотографуватися зі службовими собаками кінологічного центру ГУ НП, а також на фоні раритетного пожежного кінно-бочкового ходу ХІХ ст. та пожежних велосипедів обласного управління ДСНС. Також діти могли спробувати свої сили у подоланні «дитячої» пожежної смуги перешкод.

Свято безпеки вдалося і пройшло воно весело, цікаво та невимушено, про що свідчили сотні дитячих посмішок та щасливих облич.

За матеріалами Головного управління ДСНС України у Рівненській області  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також