Житомирський суд віддав двом фірмам бурштинові родовища на Рівненщині

2638 0

Ми у соцмережах:

Депутати облради Володимир Валявка, Борис Бірук та Діана Гордійчук

Житомирський апеляційний адміністративний суд ухвалив позитивне рішення на користь двох приватних товариств – «Зірка Рівненщини» та «Георесерчінг», які, не отримавши погодження на геологічне вивчення та дослідно-промисловий видобуток бурштину у Сарненському районі, подали до суду, аби у судовому порядку отримати право працювати на бурштинових родовищах.

Документи на отримання спецдозволу компанії подавали у 2016 році. Рівненська обласна рада своє погодження не надала. Мотивували депутати це тим, зокрема, що під геологічним вивченням насправді буде розгорнуто повномасштабний видобуток бурштину тими ж мотопомпами, але приватні фірми огородять територію парканом.

До суду, окрім «Зірки Рівненщини» та «Геосерчінгу», того ж року ще звернулися «Рівнерудопром», «Амберг майнінг компані» та «Інвестнерудопром», які також отримали відмову облради.

У суду обґрунтовували свій позов тим, що Держгеонадра у визначені законом терміни не надіслало їм листа ні про погодження, ні про відмову. А тому товариства розцінили це як «мовчазну згоду» та вимагали у суду змусити Держгеонадра надати їм спецдозволи.

Весною Житомирський апеляційний адміністративний суд позови двох компаній задовольнив.

Голова екологічної комісії облради Володимир Валявка сьогодні на президії облради повідомив, що Держгеонадра на одному зі своїх останніх засідань вирішили виконати рішення суду і надати фірмам спецдозволи, хоча ті не отримали погодження ні Рівненської обласної ради, ні Держпраці, ні Мінекології.

Пан Валявка зазначив, що обласна рада повинна надіслати листа до Держгеонадр і нагадати, що вона не погоджувала надання спецдозволу фірмам. Окрім того, облрада підтримуватиме подальший розгляд справи у касаційній інстанції.

ТОВ «Зірка Рівненщини» хоче проводити геологічне вивчення 1614 га ділянки «Вири» на Сарненщині. ТОВ «Георесерчінг» --1806 га ділянки «Чудель».

Власниками обох фірм, які мають по тисячі гривень статутного капіталу, є кияни Володимир Ніколаєв, Андрій Чуба та волинське ТзОВ «Північгеопошук», яке належить Юрію Колесніченку.
Володимир Ніколаєв є заступником гендиректора науково-технічного центру №14 ДП «Укрметртестстандарт». А керує товариствами київський юрист Володимир Білоруцький.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також