Горів музей Георгія Косміаді, стали відомі подробиці (ФОТО)

4752 0

Ми у соцмережах:

Горів музей Георгія Косміаді, стали відомі подробиці (ФОТО)

В ніч на День незалежності спалахнула пожежа в старому двоповерховому будинку на вулиці Драгоманова 32, де знаходиться музей відомого рівненського художника Георгія Косміаді, а також ресторан «Гранат». Його дочку та його картини вдалося врятувати. Рятувальники 4 години не могли впоратися з вогнем.

Свідком пожежі був відомий рівнянин Віктор Булига, який розповів подробиці:

«Остання велика рівненська пожежа, яку дуже добре пам'ятає Надія Георгіївна Косміаді, відбулася у кінці 20-х років, тоді горів палац Любомирських. У ніч з 23 на 24 серпня 2018 року вогонь потурбував вже безпосередньо будинок у якому мешкає сьогодні сама пані Надія. Він розташовується не так далеко від того місця де колись стояв палац. Окрім того, як і в 20-х вогонь "почав свою справу" з даху будинку. Надію Георгіївну працівники музею відразу прихистили у себе, а після того як було прийнято рішення виносити картини та речі й інші експонати з галереї Косміаді, взялися за це в першу чергу молоді люди років 20-25-ти, які робили це дружно під керівництвом Наталії Ростиславівни Тарасевич і тараса Максименка. Пожежники приборкували вогонь зверху, а рівняни, незважаючи ні на що потихеньку все переносили з першого поверху до музею… Усі небайдужі носили картини та речі повз лавочку на подвір'ї музею, на якій сиділа Надія Георгіївна… Присутні поліцейські разом із забезпеченням порядку також допомагали евакуйовувати усі речі. Працівники охорони музею теж були на висоті і зробили все щоб майно було врятовано, а речі знайшли новий тимчасовий притулок. Ночувати Надію Георгіївну забрала до себе пані Наталія. Всі хто допомагав так само тихенько як і працювали, так і розішлися, не знаю їх прізвищ, окрім тих кого згадав вище, але Рівне повинно гордитися такою молоддю, яка підростає». 

В управлінні ДСНС Рівненської області проінформували, що повідомлення про пожежу надійшло о 22:20. До місця виклику було направлено шість чергових відділень рятувальників та оперативно-координаційний центр обласного управління ДСНС. На гасіння пожежі рятувальники подали вогнегасячі засоби. О 23:58 пожежу було локалізовано, а о 02:13 повністю ліквідовано. Жертв та постраждалих на пожежі не було. Вогнем знищено покрівлю в житловому будинку на площі 350 м.кв. та пошкоджено 3 квартири. Причина та збитки встановлюються. До гасіння пожежі було залучено сім одиниць техніки та 28 чоловік особового складу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також