Зі слідчого ізолятора не випустив суд

1243 0

Ми у соцмережах:

Зі слідчого ізолятора не випустив суд

Підозрюваного у розповсюдженні прекурсорів на території України суд залишив під вартою.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно 39-річного рівнянина М., який підозрюється у підбурювання до контрабанди наркотичних засобів. Пять років тому чоловік уже притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічний злочин.

Предметом розгляду в Апеляційному суді Рівненської області стала апеляційна скарга захисника підозрюваного на ухвалу слідчого судді Рівненського міського суду про застосування до підзахисного тримання під вартою строком на 60 діб, із визначенням застави — 1 472 800 гривень. Захисник переконував суд у необхідності ухвалу місцевого суду скасувати та постановити нову, якою застосувати до підозрюваного запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт.

Рівнянин підозрюється у тому, що в березні цього року підбурив громадянина О. доставити зі Словацької Республіки на територію Рівненської області через митний пост «Ужгород» Закарпатської області 28 000 таблеток із вмістом прекурсору «псевдоефедрин» з приховуванням від митного контролю.

Під час огляду місця події в селі Зоря Рівненського району, неподалік автомобіля, яким користувався підозрюваний М., правоохоронці виявили пакунок з 6 781 таблеткою білого кольору. Їх він отримав від громадянина О., що повернувся з чергової поїздки з-за кордону. 18 липня суд взяв рів нянина під варту на 60 діб.

Прес-служба Апеляційного суду Рівненської області повідомила РВ, що підозрюваний і надалі перебуватиме у слідчому ізоляторі, бо може знищити, сховати або спотворити будь-яку із речей чи документів, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального провадження, незаконно впливати на учасників судового розгляду. Врахували й ту обставину, що підозрюваний уже був засуджений за розповсюдження наркотичних речовин. Отож ухвалу слідчого судді Рівненського міського суду про застосування запобіжного заходу - тримання під вартою строком на 60 діб відносно підозрюваного М. залишила без змін, а апеляційну скаргу захисника — без задоволення.


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також