Зоря відзначила 60–річчя!

2226 0

Ми у соцмережах:

Зоря відзначила 60–річчя!

У першу неділю осені відносно молоде, але найбільше село в Україні святкувало ювілей. Шість десятиліть тому на цьому місці були Сморжівські хутори, де ледве зводила кінці з кінцями сотня хуторян.

У Зорі для розвитку талановитих дітей є і школа мистецтв, і спортивний комплекс

Наразі Зорю часто порівнюють із маленьким містом, бо тут живе та працює майже 6 тисяч чоловік. Місцеві мешканці не без підстав можуть пишатися красивою площею В. Плютинського, багатим житловим та промисловим комплексом, сучасним районним Будинком культури, унікальним дитячим садком на 300 діток — одним із кращих на Рівненщині, потужним НВК «Школа-гімназія» — найбільшим за чисельністю в Рівненському районі, де здобувають знання понад 730 учнів, школою мистецтв, спортивним комплексом, і цей перелік можна продовжувати. А якщо взяти до уваги виробничу та аграрну сферу, вочевидь, жодному сільському населеному пункту із Зорею не зрівнятися! Тож не дивно, що на урочистості з нагоди 60-річчя завітали народні депутати, депутати обласної та місцевої рад, представники районної райдержадміністрації, гості та сотні місцевих жителів. Дощовий ранок прохолодним вітром розвіяв хмари, і до мешканців населеного пункту усміхнулося сонце, благословивши всі заплановані на недільний день різноманітні заходи. А тут чого лиш не було: виставки декоративно-прикладного мистецтва, ярмарок народних умільців, козацькі забави, дитячі аніматори, майстер-класи, футбол, концертна програма. Вибір на будь-який смак!

Зоря — 03

Народний депутат Сергій Лабазюк вручив подарункові сертифікати

Цього святкового дня на центральній площі Зорі зійшлися стежини всіх, хто звідси отримав путівку в життя, хто будував село і вже пішов на відпочинок, хто нині працює в господарстві, хто робить перші невпевнені кроки, тримаючись за батьківську руку. Не минув безслідно ювілей села і для місцевого дошкільного закладу «Дзвіночок», де виховують діток із 11 навколишніх населених пунктів. Завідувачка дитсадка Любов Мельник, розповідаючи, не стримує хвилювання: — У нашому садку сьогодні радість, ми відкрили нову 10-ту групу. Вдалося це завдяки небайдужим людям, які приділяють дуже багато уваги дошкіллю. Зокрема, Група компаній «VITAGRO», яка надає посильну допомогу у всьому, забезпечила заклад комп'ютерами. Хочу подякувати і районному керівництву за підтримку та розуміння, і нашим депутатам, які не стояли осторонь і доклали максимум зусиль для того, щоб наш заклад був найкращим в районі. Радіють і медики Зорянської амбулаторії, яка 18 років працювала в орендованому приміщенні. Тепер завдяки сприянню ТОВ «Агрохолдинг Зоря» будівлю передали на баланс місцевої сільської ради. Також, каже завідувачка Людмила Мулявчик, торік від інвестора вони отримали сертифікат на 20 тисяч гривень і встановили частину енергозберігаючих вікон, а цьогорічна підтримка дасть змогу повністю замінити всі вікна і зберегти тепло, тож медичну допомогу зможуть надавати у комфортних умовах і для працівників, і для відвідувачів. Відкриваючи свято, секретар Зорянської сільської ради Михайло Дяченко зазначив, попри те, що село одне із наймолодших в країні, його історія і літопис свідчать про знаменні події, якими по праву можна пишатися. Він подякував всім, хто віддавав свої сили та здоров'я, творячи сучасну Зорю, і звернувся до молоді із проханням берегти своє село, примножувати його здобутки і у кращих традиціях виховувати своїх дітей та онуків.

Зоря — 02

Анатолій Дяченко, секретар Зорянської сільської ради

— Цей день розпочався з молитви, — розповів настоятель Свято-Михайлівського храму села Зоря Валерій Капітанюк. — Ми сьогодні молилися за упокій засновника цього села — Володимира Плютинського. А також за здоров'я всіх трудівників, які десятки років з ним будували і творили Зорю, за тих, від кого зараз значною мірою залежить наше майбутнє. Тому прошу людей, які зараз продовжують справу Володимира Антоновича, так само любити землю, наше село, як любив він. Привітав мешканців села народний депутат України Юрій Вознюк, який вручив громаді подарунковий сертифікат на встановлення дитячого майданчика. Президент Групи компаній «VITAGRO», народний депутат України Сергій Лабазюк приїхав на свято також не з порожніми руками і вручив подарункові сертифікати для місцевої школи, дитячого садка, амбулаторії, Будинку культури та школи мистецтв. Виступаючи перед присутніми, Сергій Лабазюк зазначив: — Нинішня Зоря — це справжній районний центр Рівненського району. І без перебільшення, люди, які творили історію цього населеного пункту, заслуговують на велику повагу. Мені приємно, що доля привела мене на вашу землю і дала шанс вже третій рік працювати разом із вами. Зараз ТОВ «Агрохолдинг Зоря» і Група компаній «VITAGRO» відновлюють і продовжують ту роботу, яку робили ви. Для нас і підприємства, яке тут працює на землі, дуже важлива співпраця із соціальними закладами, з громадами сіл. Важливо робити все, аби в селах залишалася молодь, навчалася, підвищувала кваліфікацію і розбудовувала агрокомплекс своєї держави. Приємно, що підприємство «Зоря», яке входить до Групи компаній, є одним з лідерів у нашій структурі. У першу чергу завдяки тому, що тут був фундамент, була міцна історія підприємства, яке свого часу будували Володимир Антонович Плютинський з командою. Ми не прийшли на порожнє місце. Ми прийшли в той період, коли були труднощі та занепад. Ми підтримали вас і почали відновлення. Нині можна стверджувати, що це вдалося. У цьому році ми зібрали хороший урожай пшениці і ячменю, не гірший ніж на Хмельниччині. Хотілося б відзначити, що робота зорянців у тваринницькій галузі є прикладом для хмельницьких філій. Тому прийнято рішення купити племінне поголів'я саме на цю базу, оскільки тут, на Рівненщині, є хороша основа, якісні показники і професійна команда людей, які вміють відповідально виконувати свої обов'язки. Ми намагаємося щодня збільшувати кількість робочих місць, примножувати надходження до державного і місцевих бюджетів. А це дасть змогу розвивати соціальну сферу. Ви обрали мудрий і правильний шлях до створення об'єднаної територіальної громади, що дасть змогу самостійно вирішувати проблеми населених пунктів і творити завтрашній день, своє майбутнє і дітей.

Зоря — 04

Юні зорянці виступають на площі В. Плютинського

Численні виступи гостей, спонсорів, місцевих талановитих гуртів чергувалися зі словами подяки та підтримки, проникливими українськими піснями, запальними танцями та веселими забавами. А лейтмотивом цього святкового дійства були щирі і спільні для багатьох слова, висловлені небайдужими людьми: «Ми впродовж багатьох років були першими в праці, науці, спорті, пісні. Завжди були горді від того, що ми зорянці. Ми любили і любимо своє село, своїх людей, свою землю, пишаємося цим і надалі будемо намагатися не втрачати цих позицій, цієї людяності і залишатися дружною зорянською родиною». Саме про це мріяв шість десятиліть тому і засновник Зорі Володимир Плютинський.

Галина КОТУЛЬСЬКА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також