Зрадник навів ракети на Сарни, хоч ворог планував запустити їх на Дубровицю

7085 0

Ми у соцмережах:

Зрадник навів ракети на Сарни, хоч ворог планував запустити їх на Дубровицю

У перший тиждень війни Росія завдала ракетного удару по Сарнах. Як встановив суд, удар на рідне місто навів місцевий мешканець Олександр Шкатов.

Ще до війни цей 27-річний чоловік знайшов контакт із агентом з Росії, який назвав себе представником російської партії «ЛДПР». На його замовлення той почав збирати інформацію про військові частини на Рівненщині. Ворог планував, що їхній агент проведе в області кілька мітингів, які будуть спрямовані на дестабілізацію в регіоні. Утім, провести їх виконавець не зміг.

Коли почалася повномасштабна війна, зрадник повідомляв у Росію про рух військової техніки з місцевих армійських частин. І робив це, як пояснював згодом, не за гроші, а за ідею. У перший тиждень повномасштабного вторгнення одержав вказівку точно вказати місце розташування об’єкта у Дубровиці. Однак чоловіік переконав росіян запустити ракети не по Дубровиці, а по його рідних Сарнах. Адже там на складах військової частини є «багато автоматів та діє ремонтна частина». Для того, щоб російським бомбардувальникам було легше зорієнтуватись, зробив фотографії будівель військової частини, які надіслав ворогу, а коли ракети поцілили, ще й хвалився.

Під час обшуку у помешканні Олександра виявили патрони до вогнепальної зброї та гранати. Підтвердженням його дій стала інформація з листуванням на його телефоні. Також колишня дружина зрадника розповіла слідчим, що чула повідомлення від куратора з Росії, який дякував її чоловіку. Він записав голосове повідомлення, в якому говорив, що по Рівненщині було випущено дві ракети — одна летіла на Рівне, а інша на Сарни.

Сарненський районний суд визнав винним Олександра Шкатова за частиною 1 статті 111 ККУ «Державна зрада» та статті 263 ККУ «Незаконне зберігання зброї». Найближчі 12 років чоловік проведе за гратами.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також