Звільнений за «приниження авторитету» Приварський

2120 0

Ми у соцмережах:

Звільнений за «приниження авторитету» Приварський

У своєму розпорядженні напередодні Дня Незалежності голова ОДА Олексій Муляренко заявив, що його перший заступник «принижує авторитет». Повторив це тричі. І розпорядився звільнити Юрія Приварського з посади.

Звільнений Юрій Приварський буде у перший день, коли повернеться на роботу з лікарняного. А «захворів» він ще наприкінці липня, щойно запрацювала дисциплінарна комісія, створена головою ОДА, аби та вивчала, чи не перевищив перший заступник свої повноваження, коли кілька днів у липні виконував обов'язки голови, поки Олексій Муляренко то був на лікарняному, то відпочивав.

Перевірка затягнулася на місяць. У розпорядженні про звільнення Юрія Приварського йдеться, що він перевищив свої повноваження, коли погодив відпустку начальнику обласного управління водних ресурсів Сергію Васильєву, якого Держагентство водних ресурсів хотіло звільнити.

«Вказане дискредитує Рівненську обласну державну адміністрацію перед центральними виконавчими органами державної влади та принижує її авторитет як державного органу, що також призводить до приниження авторитету державного органу в очах громадськості», — йдеться у розпорядженні Олексія Муляренка.

У коментарі «РВ» Юрій Приварський зазначив, що наразі вирішує, чи подавати заяву до суду. Говорити про звільнення не захотів, проте в «РВ» потрапили документи, які, ймовірно, перший заступник використає у судовій справі під час поновлення на посаду.

Йдеться про заяви Сергія Васильєва на відпустку, які він писав керівництву Державного агентства водних ресурсів. У відповідях агентство просило начальника управління… погодити свою відпустку із керівництвом ОДА, що Юрій Приварський і зробив і, за що його Олексій Муляренко звільнив.

Виграти судовий спір Юрію Приварському, очевидно, вдасться, а ось повноцінно поновитися на посаді — ні. Голова ОДА уже своїм попереднім розпорядженням передав більшість функцій першого заступника недавно призначеному Віталію Ундіру, депутату обласної ради від БПП.

Щодо самого звільнення Юрія Приварського, то причина, вказана у розпорядженні, — виглядає смішною, вже з огляду на те, скільки значно суттєвіших скарг звучало на адресу першого заступника. Наприклад, щодо його втручання у проведення тендерів на мільйонні суми. Проте у сфері закупівель голова ОДА Олексій Муляренко розслідування дисциплінарної комісії проти свого першого заступника не ініціював. Як кажуть, було невигідно.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також