Щасливе
Електронна передплата газети
☰ РОЗДІЛИ
Обласна газета «Рівне вечірнє»
Наш провайдер:
-25% на металопластикові вікна

За освітою я мовник. Тож під час навчання в інституті, який ще не перейменували тоді в університет, мусив прочитати і прослухати чималий шмат інформації щодо мовного питання. Про те, як ця мова розвивається, і таке інше. Одразу зізнаюся — тоді це було мені не дуже цікаво.

Була школа — стала пам'ятка архітектури?


Колишнє приміщення ЗОШ №14 на вул. Залізничній, 34, яке міська влада Рівного збиралася продати з аукціону під приватний дитячий садок, невдовзі може отримати новий статус. Як виявилося, тепер це не просто напіврозвалена стара хатина з котельнею, спортзалом та майстернею в окремих корпусах, а… потенційна пам'ятка архітектури місцевого значення.
 

Найпростіші дієти

13-12-2005

Відомий французький дієтолог Мішель Монтіньяк у серії книг «Їжте — щоб схуднути!» пропонує дуже простий спосіб схуднути:

— видалити зі свого раціону «погані» вуглеводи (цукор, крохмаль),

— видалити зі свого раціону «погані» жири,

— знизити вживання кави і міцного чаю,

— знизити вживання солі,

— «укомлектувати» свою їжу білками, «хорошими» жирами (рослинні олії і трохи риб’ячого жиру) і клітковиною,

— не забувати про вітаміни і мінерали,

— вживати їжу:

— вчасно,

— регулярно,

— у розумних кількостях,

— із задоволенням,

— без переїдання.

Голодування Монтіньяк не тільки не заохочує, але й забороняє. Не рекомендує навіть робити великі перерви між прийомами їжі — адже організм починає панікувати, не отримавши підкріплення вчасно, і намагається відкласти щось на «чорний день» у підшкірну жирову клітковину, і в першу чергу — у живіт і стегна. Нерозумно сідати на низькокалорійну дієту — вага не зменшиться або зменшиться на дуже недовгий термін, а от самопочуття різко погіршиться.

Методику схуднення Монтіньяк розбиває на дві фази:

Фаза 1 — це власне скидання ваги (сувора дієта),

Фаза 2 — закріплення наявної ваги (слабші дієти, але ду-у-уже тривалі). Фаза 2 — значно довша і складніша, ніж фаза 1.

Ось який раціон на щодня рекомендує Монтіньяк.

Асортимент продуктів на сніданок підходить і чоловікам, і жінкам у будь-якому віці:

— хліб і хлібобулочні вироби грубого помелу з висівками (виключити хліб з борошна вищого гатунку і ніякої здоби!)

— вівсяні пластівці

— йогурти або сир з низьким вмістом жиру

— кава або чай

Далі (через дві-три години після сніданку) рекомендується перекусити: свіжі фрукти (навіть банан можна) або овочі.

Через наступні дві-три години — обід.

На обід і вечерю Монтіньяк рекомендує такий асортимент:

— м’ясо

— риба

— морепродукти

— яйця

— бобові

— рис, злакові

— сир

— рослинна олія (20 г на день)

— масло (10 г на день)

Вечеря — бажано не пізніше 8 години вечора. Якщо виходить пізніше — не лягати відразу спати! Сон відразу ж після їжі (у тому числі й денний сон) сприяє відкладенню жирів.

— Найрозумніше — здорова дієта і мінімум насильства. Не потрібно сильно обмежувати себе в асортименті продуктів і в кількості калорій. Їжте часто (5-6 разів) і вам не буде дошкуляти почуття голоду. Не переїдайте, але й не зводьте до мінімуму калорійність раціону — не менше 1500 ккал на день.

— Їжу готуйте на рослинній олії. Страви підсолюйте вже на столі: сіль сприяє затримці рідини в організмі.

— Риба, птиця, пісне м’ясо — з них варто готувати низькокалорійні дієтичні страви, багаті на білки, які необхідні для кровотворення і правильного обміну речовин.

— Хліб повинен бути присутнім у раціоні, але не здобний, а житній або з висівками.

— Свіжі фрукти й овочі теж повинні обов’язково бути у вашому раціоні. Всілякі салати, овочеві котлети, рагу і запіканки, ситні й чудові на смак, містять небагато калорій. До того ж рослинна їжа багата на клітковину. Її грубі волокна, що не переварюються, подразнюючи нервові закінчення тонкої й товстої кишки, поліпшують травлення, посилюють перистальтику кишечнику, допомагаючи йому регулярно звільнятися від «відходів».

— Харчуйтеся в один і той же час — так виробиться визначений ритм травлення і нормалізується обмін речовин. Вечеряйте не пізніше, ніж за 2 години до сну. Якщо дуже хочеться їсти перед сном — випийте склянку кефіру або кисляку, з’їжте упаковку натурального йогурту.

Олександр Лащук: «Двері, сейфи, стіл в ОДА»


Як тільки у наших краях з'явились забезпечені бурштинокопачі, то будівельна галузь Рівненщини почала розвиватись небаченими темпами.
 
Читайте також:

Український борщ шкідливий?
№93, 13-12-2005

Знаменитий французький дієтолог Мішель Монтіньяк розповів, що не їсть картоплю, м’ясо «гасить» яблуками, а хліб тримає тільки в холодильнику

Володимир Калінін: «Досі я перемагав лише у спорті»
№92, 8-12-2005

Житло у Рівному: нові перспективи
№92, 8-12-2005

Місце під Соборною коштує 5 тисяч доларів?
№92, 8-12-2005

Жінки вже не бояться говорити про насильство у сім’ї
№91, 6-12-2005

Профілактика нещасних випадків — завдання соціальне
№91, 6-12-2005

Жертва квартирних аферистів: «Тепер спати лягаю з сокирою...»
№91, 6-12-2005

Киянин, якого викрали шахраї, розповів, як з допомогою працівників УБОЗу врятувався від неминучої загибелі

Рівнянки народжують найбільше в Україні
№91, 6-12-2005

Рятувальники не дали балонам вибухнути
№91, 6-12-2005

Вибиваючи свідчення, міліціонери покалічили хлопця
№90, 1-12-2005

На племінника — до суду
№89, 29-11-2005

Наповнення © «Рівне Вечірнє», (с) 2003-2017. Оновлюється щодня.
При використанні матеріалів посилання на www.rivnepost.rv.ua обов’язкове.
Програмування та дизайн © «Рівне Вечірнє»
Засновник — Микола Несенюк.

Головний редактор — Валентина ШАХ: valensrv@gmail.com.

Керівник рекламного відділу — Микола Жванський: rivne_ren@ukr.net

Редактор сайту — Алла Садовник: allasadovnuk@i.ua.

Редактор он-лайн новин — Жанна Пінчук: pinkrime@gmail.com.

Контакти для розміщення реклами: (097) 462-65-64, (096) 81-89-627, e-mail: advertrv@ukr.net

Адреса для листування з редакцією: rivnepost@gmail.com.
Телефони редакції: (067) 362-56-86, (0362) 62-56-54, 62-56-55
@ — друкується на правах реклами.