Щасливе
Обласна газета «Рівне вечірнє»
Наш провайдер:
-25% на металопластикові вікна
☰ РОЗДІЛИ

Тридцять років тому мав нагоду познайомитися з головним інженером одного з будівельних управлінь Рівного. Підлеглі цього інженера якраз споруджували черговий цех на хімічному комбінаті за селом Городок.

Виростила двохметрову лілію в саду


Біля будинку Олени Гумінської, яка працює архіваріусом в державному архіві в Рівненській області, розкинувся розкішний квітник. Пані Олена каже, що садівництво і квітникарство не належить до її улюблених занять. Проте велетенська лілія, яка виросла в її саду, спростовує цю думку.
 

Соки власного приготування

8-6-2006

Одного разу в гостях я спробувала соки домашнього виробництва — нехай вже мені вибачать великі та поважні виробники, але такого смачного соку, як тоді, більше мені куштувати не доводилось. Тому я звернулася за порадою до господині, чиї вміння були підтверджені найвищою дегустаційною оцінкою. Тож кілька рецептів домашнього соку від Марії Соломахи.

Особливо смачним мені видався томатний сік, зробити який зовсім не складно. Помідори, бажано соковитих сортів, потрібно переробити з допомогою соковижималки, перелити отриманий сік у велику каструлю чи миску, додати трохи цукру та солі за смаком, лавровий лист, кілька горошинок перцю, довести до кипіння, перелити в банки й одразу закатати.

Якщо у когось у господарстві знайдеться соковарка (колись подібні вітчизняні прилади продавалися в господарських магазинах), то з її допомогою можна швидко й просто приготувати смачні соки з винограду, малини чи смородини. Залежно від солодкості ягід до них додають відповідну кількість цукру й засипають ягоди з цукром у соковарку.

Абрикосовий сік можна приготувати так: абрикоси висипають у каструлю чи миску, додають трохи води, доводять до кипіння. Потім їх перетирають, отриманий сік виливають в каструлю, додають цукор, знову доводять до кипіння й потім закатують у банки.

Приготовлені таким чином соки дуже концентровані — тому перед вживанням їх можна розводити водою. Ті, хто не любить надто солодких соків, можуть готувати їх без додавання цукру. Зберігати домашні соки можна впродовж 2-3 років.

 
Читайте також:

Соки з прилавків
№41, 8-6-2006

Як вибрати соковижималку?
№41, 8-6-2006

Хороші напівфабрикати дешевими не бувають
№39, 1-6-2006

Антиперспірант врятує від поганого запаху
№37, 25-5-2006

Для ніг і ніжок
№35, 18-5-2006

Захищаємося від сонця
№32, 4-5-2006

Генеральне прибирання
№30, 20-4-2006

Що таке авітаміноз і як з ним боротися?
№28, 13-4-2006

Як вибирати взуття?
№26, 6-4-2006

Пожирач пилу
№6, 26-1-2006

Мікрохвильовий кухар
№1, 5-1-2006

Наповнення © «Рівне Вечірнє», (с) 2003-2017. Оновлюється щодня.
При використанні матеріалів посилання на www.rivnepost.rv.ua обов’язкове.
Програмування та дизайн © «Рівне Вечірнє»
Засновник — Микола Несенюк.

Головний редактор — Валентина ШАХ: valensrv@gmail.com.

Керівник рекламного відділу — Микола Жванський: rivne_ren@ukr.net

Редактор сайту — Алла Садовник: allasadovnuk@i.ua.

Редактор он-лайн новин — Жанна Пінчук: pinkrime@gmail.com.

Контакти для розміщення реклами: (097) 462-65-64, (096) 81-89-627, e-mail: advertrv@ukr.net

Адреса для листування з редакцією: rivnepost@gmail.com.
Телефони редакції: (067) 362-56-86, (0362) 62-56-54, 62-56-55
@ — друкується на правах реклами.