Щасливе
Обласна газета «Рівне вечірнє»
Наш провайдер:
-25% на металопластикові вікна
☰ РОЗДІЛИ

Про свята писати не люблю. Тому що для мене свято — це кожен новий день, тому довелося би писати щодня — жити коли? Щодо свят офіційних, то їх занадто багато. Що не день, то міжнародне свято яких-небудь збирачів полуниці чи любителів японських рибок.

Віртуози Києва у Рівному зіграють «Музику без меж»


«Віртуози Києва» - це молодий та енергійний колектив з 16 солістів, що пропонує музичні програми для всієї сім'ї. До репертуару оркестру входять найкращі зразки світової класики.

Водопровід — на сміттєзвалище


До кінця року на сміттєзвалище, що на околиці Рівного, проведуть водопровід. Проект обійдеться у 4,3 мільйона гривень. Це потрібно для гасіння сміття, яке влітку час від часу загоряється.
 

Пора заготовляти бруньки

30-1-2007

Бруньки берези треба збирати з січня по квітень, поки вони не розкрилися. На березових вирубках зріжте гілочки берези, зв’яжіть їх у віники, прив’яльте на холоді, а потім добре оббийте. Зібрані у такий спосіб бруньки просійте або переберіть, щоб вони були чистими. Висушіть за температури, не вищої 25 градусів, щоб не випарувалась ефірна олія. Зберігайте бруньки у паперових пакетах. Хочу застерегти: збирати треба бруньки, з яких розвиватиметься листячко, а не пониклі чоловічі сережки, які жодних лікувальних властивостей не мають.

Завдяки великому вмісту смол, сапонінів, дубильних речовин бруньки берези з успіхом застосовують для лікування хворих суглобів. Наші бабусі знали, що білокора красуня рятує від ревматизму, подагри. А ще без неї не обійдеться шкіра. Допоможуть березові бруньки у разі виразки шлунка, бронхіту, водянки, вони усувають запальні процеси, добре лікують нирки, налагоджують їх функцію, виводять надлишки води, а також лікують сечокам’яну та жовчнокам’яну хворобу. Незамінний чай із березових бруньок у разі ожиріння, оскільки налагоджує обмін речовин, особливо жировий, виводить з організму шлаки та шкідливі речовини.

Березові бруньки вживають у вигляді чаю, відвару або роблять спиртові настоянки. Щоб приготувати чай, на склянку окропу беруть чайну ложку бруньок, ставлять на слабкий вогонь і кип’ятять 2 хвилини, а потім настоюють протягом двох годин. Проціджують і п’ють по півсклянки чотири рази на день за п’ятнадцять-тридцять хвилин до їди. Відвари готують так само, як чай, але кип’ятять не дві, а п’ять хвилин, настоюють і вживають двічі на день. Для приготування спиртової настоянки беруть півлітра горілки, якщо немає 70процентного спирту, та півсклянки бруньок. Настоюють два тижні, потім проціджують.

 
Читайте також:

Вітамін вітаміну — не друг?
№7, 30-1-2007

Дещо про особливості полівітамінних комплексів

А калина — під вікном
№7, 30-1-2007

Часник рятує мене від грипу
№7, 30-1-2007

Якщо хвороби виснажили вас
№7, 30-1-2007

У Рівному відкрилася філія Львівського медуніверситету
№97, 26-12-2006

Краса і здоров’я
№96, 21-12-2006

У Рівному бракує педіатрів
№95, 19-12-2006

Вакцину проти грипу неправильно зберігають
№89, 28-11-2006

Народжуватимуть у «люксах»
№82, 2-11-2006

Лікарі є, закладів немає
№77, 17-10-2006

Алкоголь викликає зміни в мозку плода
№72, 28-9-2006

Наповнення © «Рівне Вечірнє», (с) 2003-2017. Оновлюється щодня.
При використанні матеріалів посилання на www.rivnepost.rv.ua обов’язкове.
Програмування та дизайн © «Рівне Вечірнє»
Засновник — Микола Несенюк.

Головний редактор — Валентина ШАХ: valensrv@gmail.com.

Керівник рекламного відділу — Микола Жванський: rivne_ren@ukr.net

Редактор сайту — Алла Садовник: allasadovnuk@i.ua.

Редактор он-лайн новин — Жанна Пінчук: pinkrime@gmail.com.

Контакти для розміщення реклами: (097) 462-65-64, (096) 81-89-627, e-mail: advertrv@ukr.net

Адреса для листування з редакцією: rivnepost@gmail.com.
Телефони редакції: (067) 362-56-86, (0362) 62-56-54, 62-56-55
@ — друкується на правах реклами.