Щасливе
Електронна передплата газети
☰ РОЗДІЛИ
Обласна газета «Рівне вечірнє»
Наш провайдер:
-25% на металопластикові вікна

У часи мого дитинства усі без винятку жили подвійним життям. Тому що офіційно ми будували комунізм, про що говорили по радіо, показували по телевізору та писали в газетах. Неофіційно ж кожен жив своїм життям, ніяк із тим комунізмом не пов'язаним.
Loading...
Loading...
 

Пора заготовляти бруньки

30-1-2007

Бруньки берези треба збирати з січня по квітень, поки вони не розкрилися. На березових вирубках зріжте гілочки берези, зв’яжіть їх у віники, прив’яльте на холоді, а потім добре оббийте. Зібрані у такий спосіб бруньки просійте або переберіть, щоб вони були чистими. Висушіть за температури, не вищої 25 градусів, щоб не випарувалась ефірна олія. Зберігайте бруньки у паперових пакетах. Хочу застерегти: збирати треба бруньки, з яких розвиватиметься листячко, а не пониклі чоловічі сережки, які жодних лікувальних властивостей не мають.

Завдяки великому вмісту смол, сапонінів, дубильних речовин бруньки берези з успіхом застосовують для лікування хворих суглобів. Наші бабусі знали, що білокора красуня рятує від ревматизму, подагри. А ще без неї не обійдеться шкіра. Допоможуть березові бруньки у разі виразки шлунка, бронхіту, водянки, вони усувають запальні процеси, добре лікують нирки, налагоджують їх функцію, виводять надлишки води, а також лікують сечокам’яну та жовчнокам’яну хворобу. Незамінний чай із березових бруньок у разі ожиріння, оскільки налагоджує обмін речовин, особливо жировий, виводить з організму шлаки та шкідливі речовини.

Березові бруньки вживають у вигляді чаю, відвару або роблять спиртові настоянки. Щоб приготувати чай, на склянку окропу беруть чайну ложку бруньок, ставлять на слабкий вогонь і кип’ятять 2 хвилини, а потім настоюють протягом двох годин. Проціджують і п’ють по півсклянки чотири рази на день за п’ятнадцять-тридцять хвилин до їди. Відвари готують так само, як чай, але кип’ятять не дві, а п’ять хвилин, настоюють і вживають двічі на день. Для приготування спиртової настоянки беруть півлітра горілки, якщо немає 70процентного спирту, та півсклянки бруньок. Настоюють два тижні, потім проціджують.

Loading...
 
Читайте також:

Вітамін вітаміну — не друг?
№7, 30-1-2007

Дещо про особливості полівітамінних комплексів

А калина — під вікном
№7, 30-1-2007

Часник рятує мене від грипу
№7, 30-1-2007

Якщо хвороби виснажили вас
№7, 30-1-2007

У Рівному відкрилася філія Львівського медуніверситету
№97, 26-12-2006

Краса і здоров’я
№96, 21-12-2006

У Рівному бракує педіатрів
№95, 19-12-2006

Вакцину проти грипу неправильно зберігають
№89, 28-11-2006

Народжуватимуть у «люксах»
№82, 2-11-2006

Лікарі є, закладів немає
№77, 17-10-2006

Алкоголь викликає зміни в мозку плода
№72, 28-9-2006

Реклама на сайті

Наповнення © «Рівне Вечірнє», (с) 2003-2017. Оновлюється щодня.
При використанні матеріалів посилання на www.rivnepost.rv.ua обов’язкове.
Програмування та дизайн © «Рівне Вечірнє»
Засновник — Микола НЕСЕНЮК. Головний редактор — Валентина ШАХ valensrv@gmail.com. Редактор сайту — Алла Садовник allasadovnuk@i.ua.
Адреса для листування з редакцією: rivnepost@gmail.com. Редактор он-лайн новин — Жанна Пінчук pinkrime@gmail.com.
Телефони редакції: (0362) 62-56-54, 62-56-55
@ — друкується на правах реклами.

Яндекс цитирования Яндекс.Метрика