Щасливе
Електронна передплата газети
☰ РОЗДІЛИ
Обласна газета «Рівне вечірнє»
Наш провайдер:
-25% на металопластикові вікна

У часи мого дитинства усі без винятку жили подвійним життям. Тому що офіційно ми будували комунізм, про що говорили по радіо, показували по телевізору та писали в газетах. Неофіційно ж кожен жив своїм життям, ніяк із тим комунізмом не пов'язаним.

«ДНК» довжиною у 150 років


Я завжди дуже скептично ставився до письменницьких антологій, укладених видавництвом «Клуб сімейного дозвілля», адже практично завжди написані там історії були створені на замовлення і не дуже цікавили самих авторів. Але, на диво, збірка короткої прози «ДНК», до якої увійшли історії Сергія Жадана, Юрія Винничука, Ірени Карпи, Олександра «Фоззі» Сидоренка, Макса Кідрука, Андрія Кокотюхи та Володимира Рафєєнка, утворила цільний текст, який зачіпає до глибини душі.
Loading...
Loading...
 

До Тисмениці — по шубу

21-10-2010

Прохолодні дні змушують згадати про те, що літо минуло і саме час потурбуватися про теплий одяг. Шуба з розкішного хутра — мрія майже кожної жінки. Чимало рівнянок вже вмовляють своїх чоловіків поїхати до Тисмениці, що на Івано-Франківщині, щоб підібрати собі шубу. А вибір там і справді великий — магазини з шубами, кожушками, хутряними шапками мало не на кожному кроці. Причому ціни в них дуже різні: можна знайти напівшубку з кроля за 800 гривень, а шубу до п’ят з норки — від 20 до 100 тисяч гривень. Ціна залежить і від виду хутра, його якості й майстерності пошиття. Знавці попереджають: варто бути обережними, бо замість вітчизняного виробу можуть запропонувати дешевий китайський крам лише з етикеткою від Тисмениці.

Які вони, справжні розкішні шуби — мали можливість побачити журналісти під час прес-туру Івано-Франківщиною, організованого Журфондом НСНУ. Саме такі хутрові вироби й виготовляє спільне українсько-нідерландське підприємство «Тикаферлюкс», що з 1989 року працює в Тисмениці. На частині виробничих площ хутрової фабрики, яка існує в містечку більш ніж триста років, нове спільне підприємство поставило імпортне устаткування, співпрацюючи з іноземними спеціалістами, освоїли новітні технології. Сировину «Тикаферлюкс» отримує з-за кордону: з Голландії, Німеччини, Данії, Фінляндії. Шкурки надходять на фабрику майже необроблені. Тож перед тим як набути привабливого вигляду, хутро проходить десятків зо два операцій. Підприємство є лідером з переробки хутрової сировини в Україні й одним з лідерів у Європі. Протягом року тут вичиняють близько 1,5 млн. хутрових шкурок. Спеціалізуються на норці, песці та каракулі. Однак не цураються і кроля, койота, вовка, рисі, нутрії та ін. Лише шкурок бобрів, впольованих індіанськими траперами в Канаді, на підприємстві обробляють 150 тисяч на рік.

Одяг змінюється під впливом примхливої моди, та майстри з Тисмениці ні на крок від неї не відстають. Кожного сезону колекція хутрових виробів оновлюється. У цьогорічній колекції — шубки з шиншили, норки, соболя, чорнобурки і каракулю, чоловічі кашемірові хутряні пальта на підкладці з бобра, кролика чи нутрії, а також шкіряні жилетки, оздоблені хутром песця, червоної лисиці та норки. Під час показу колекції, не приховуючи здивування від побаченої розкоші, цікавимося цінами на пухнасті, тепленькі й звабливі шубки. І розуміємо, що краса потребує грошей. Для прикладу, ексклюзивна норкова шубка тут коштує близько 30-50 тисяч євро. Чому так дорого? Власники фабрики роблять ставку на якість, адже щоб пошити справді якісну річ, потрібно використовувати сучасні технології, обладнання та й саме хутро доводиться купувати на спеціальних аукціонах за кордоном.

Галина КОТУЛЬСЬКА.

Loading...
 
Читайте також:

Одяг подорожчає
№76, 21-10-2010

Перевищення нітратів у кавунах не виявили
№68, 23-9-2010

Мобільний расизм: коли розпочнеться і як його уникнути?
№68, 23-9-2010

Чи вистачить українцям «другого хліба»?
№66, 16-9-2010

Заборонять «секонд-хенд», бо небезпечний: і для людини, і для економіки
№66, 16-9-2010

 «Замасковані» комп’ютерні клуби
№66, 16-9-2010

 «Російський» сир українського виробництва
№66, 16-9-2010

Лякають подорожчанням харчів
№66, 16-9-2010

Чи є в ковбасі м’ясо?
№64, 9-9-2010

Подорожчали газ, масло, алкоголь, хліб і яйця
№64, 9-9-2010

Продукція в супермаркетах така ж, як і на ринках
№64, 9-9-2010

Реклама на сайті

Наповнення © «Рівне Вечірнє», (с) 2003-2017. Оновлюється щодня.
При використанні матеріалів посилання на www.rivnepost.rv.ua обов’язкове.
Програмування та дизайн © «Рівне Вечірнє»
Засновник — Микола НЕСЕНЮК. Головний редактор — Валентина ШАХ valensrv@gmail.com. Редактор сайту — Алла Садовник allasadovnuk@i.ua.
Адреса для листування з редакцією: rivnepost@gmail.com. Редактор он-лайн новин — Жанна Пінчук pinkrime@gmail.com.
Телефони редакції: (0362) 62-56-54, 62-56-55
@ — друкується на правах реклами.

Яндекс цитирования Яндекс.Метрика