Щасливе
Електронна передплата газети
☰ РОЗДІЛИ
Обласна газета «Рівне вечірнє»
Наш провайдер:
-25% на металопластикові вікна

Маю таку прикмету: щойно наша верховна влада починає робити щось наскрізь патріотичне та проукраїнське — пильнуй кишені. Коли простіше, уся державна патріотика вже третій десяток років виконує роль димової завіси, яка би приховала чергову оборудку влади не на нашу користь.

Бронзовий «Верес»


Рівненський «Верес» у нинішньому чемпіонаті першої ліги здобуде бронзові медалі. Це стало зрозуміло у неділю, коли рівняни програли в Охтирці «Нафтовику» 0:2.

Оксана Сайко: «Творчість – це уже відхилення від норми»


Про самотність, пошуки свого місця у світі, творчий геній письменника та внутрішній світ підлітків розповідала днями у Рівному львівська письменниця Оксана Сойко, яка презентувала для рівненських читачів свою книгу «Птахи завжди повертаються».
 

Чим корисний курячий бульйон

12-1-2017

Курячий бульйон — продукт, насичений корисними речовинами: амінокислотами, ненасиченими жирними кислотами, пептидами. Якщо в бульйон при варінні додають овочі і спеції, це значно підсилює користь бульйону. Наприклад, часник та цибуля роблять бульйон з курки прекрасним профілактичним засобом від застуди та вірусних хвороб. Морква, корінь пастернаку і селери насичують вітамінами, мікроелементами, що впливають на всі життєво важливі процеси.

дитина

Вживаючи курячий бульйон в гарячому вигляді, можна налагодити роботу травного тракту, стимулювати роботу шлунка і дванадцятипалої кишки. Показаний курячий бульйон і тим, у кого гастрит, адже витягуючи зайву «кислоту» зі шлункового соку, цей продукт полегшує стан. Вміст цистеїну (амінокислоти) дозволяє розріджувати мокроту і полегшувати стан при захворюваннях дихальної системи (бронхітах, трахеїтах).

Курячий бульйон корисний також і тим, у кого проблеми зі зрощенням переломів, багато речовин виварюються з кісток і хрящів і при потраплянні в організм людини позитивно впливають на стан кісткової, хрящової і сполучної тканин.

Гарячий курячий бульйон — це концентрат корисних речовин і вітамінів, які позитивно впливають на нервову систему, регулюють серцеву діяльність, зміцнюють імунітет, тому цю страву обов'язково включають у раціон ослаблених людей, які хворіють або ж прооперовані.

Курячий бульйон — результат варіння курячих кісток і м'яса. Дієтологи рекомендують зрізати з тушки птиці весь зайвий жир і викидати його разом зі шкірою, щоб у каструлю потрапляли тільки м'ясо і кістки. Оскільки сучасне птахівництво широко використовує всілякі хімічні й гормональні добавки, а також антибіотики та інші фармпрепарати, багато дієтологів не рекомендують готувати бульйони з курей, куплених в магазині. Корисним можна вважати тільки бульйон з домашньої курочки, яка виросла в селі, на свіжому повітрі й годувалася лише натуральною травою та зерном.

Що ж стосується курячого бульйону, отриманого з концентратів, так званих бульйонних кубиків, то про його корисність взагалі не варто говорити. Бульйон з кубиків — це суміш ароматизаторів, підсилювача смаку, твердих жирів і м'ясо-кісткового порошку. Такий продукт мало того що не корисний, а навіть протипоказаний людям, які страждають від захворювань травного тракту. При регулярному вживані бульйону «з кубика» ризик розвитку гастриту і виразки суттєво підвищується.

 
Читайте також:

Грип відступає?
№1, 12-1-2017

Плакати корисно
№1, 12-1-2017

З Козина поїдуть лікуватись у Рівне
№52, 29-12-2016

Квашені продукти: яка користь?
№51, 26-12-2016

Покажуть, де ліки безкоштовні
№51, 24-12-2016

Як уникнути травм під час ожеледиці
№50, 23-12-2016

При падінні на льоду постарайтеся згрупуватися, присісти й округлити спину

Рівненських школярів грип «загнав» на канікули
№51, 22-12-2016

Викликати лікаря додому тепер можна за додатковими номерами телефонів
№50, 22-12-2016

Вакцини досі нема, а «Таміфлю» — на два дні
№50, 17-12-2016

Болить живіт
№49, 15-12-2016

Як запобігти смерті нервових клітин
№49, 15-12-2016

Для жвавості розуму їжте менше солодкого, добре спіть і не куріть

Наповнення © «Рівне Вечірнє», (с) 2003-2017. Оновлюється щодня.
При використанні матеріалів посилання на www.rivnepost.rv.ua обов’язкове.
Програмування та дизайн © «Рівне Вечірнє»
Засновник — Микола Несенюк.

Головний редактор — Валентина ШАХ: valensrv@gmail.com.

Керівник рекламного відділу — Жванський Микола: rivne_ren@ukr.net

Редактор сайту — Алла Садовник: allasadovnuk@i.ua.

Редактор он-лайн новин — Жанна Пінчук: pinkrime@gmail.com.

Контакти для розміщення реклами: (097) 462-65-64, (096) 81-89-627, e-mail: advertrv@ukr.net

Адреса для листування з редакцією: rivnepost@gmail.com.
Телефони редакції: (067) 362-56-86, (0362) 62-56-54, 62-56-55
@ — друкується на правах реклами.


Яндекс цитирования Яндекс.Метрика