Щасливе
Електронна передплата газети
☰ РОЗДІЛИ
Обласна газета «Рівне вечірнє»
Наш провайдер:
-25% на металопластикові вікна

Прийшла добра новина — наші доблесні та непідкупні правоохоронці знайшли і знешкодили верховного вождя невловимої до цього «бурштинової мафії». Ним виявився такий собі Боровик — колишній заступник прокурора нашої області. І хто б міг подумати! Ми не могли, ви не могли, а вони могли.
Loading...
Loading...
 

Перчіть на здоров'я!

9-2-2017

Є люди, котрі стараються уникати таких інгредієнтів у стравах, як кайєннський перець і чилі, інші ж, навпаки, полюбляють, коли в роті «пожежа». На думку вчених, вони мають рацію: люди, які принаймні раз на місяць їдять гострий перець, мають на 13% нижчий ризик померти від інфаркту чи інсульту. Але є ще кілька цікавих гіпотез про гостру їжу.

Перець

Перець чилі може допомагати у схудненні. Капсаїцин, компонент, завдяки якому, власне, перець чилі так страшно пече, може допомагати організму перетворювати білу жирову тканину — на буру, яка вважається «розумним жиром», і «оснащене» нею тіло ефективніше спалює калорії.

У чоловіків, що їдять багато гострої їжі, рівень тестостерону може бути вищим. На це вказують результати дослідження, надруковані нещодавно в журналі Physiology and Behavior. А раніше вчені вбачали зв'язок між любов'ю чоловіків до капсаїцину та домінантною поведінкою, агресією та потягом до ризику.

Капсаїцин може допомагати регулювати рівень цукру. Згідно з результатами дослідження, опублікованими American Journal of Clinical Nutrition, перець чилі, хай навіть у «вуглеводній» страві, не дає різко підніматися рівцю цукру в крові. Якщо це справді так, цей лайфхак став би в пригоді людям, які хворіють на діабет ІІ типу.

Loading...
 
Читайте також:

Як змінюється калорійність продуктів при приготуванні
№5, 5-2-2017

Туш викидаємо, а пудра і тіні ще «поживуть»
№5, 4-2-2017

Дорослих на грип хворіє менше, дітей — більше
№4, 3-2-2017

В північних районах Рівненщини утримується підвищений рівень захворюваності на грип

Проблеми, які вирішує активоване вугілля
№4, 2-2-2017

Дерматологи попереджають: лупою можна заразитися
№4, 30-1-2017

Не запивайте їжу компотом
№4, 29-1-2017

«Провали» в пам'яті? Їжте рибу й кидайте курити
№3, 28-1-2017

Причиною втрати пам'ятi іноді може бути навіть дефiцит йоду

Вибираючи воду, вивчіть етикетку
№3, 26-1-2017

Морозиво й взимку корисне!
№3, 23-1-2017

Як знайти собі лікаря?
№3, 22-1-2017

Цілюща сила дзвонів
№2, 21-1-2017

Реклама на сайті

Наповнення © «Рівне Вечірнє», (с) 2003-2017. Оновлюється щодня.
При використанні матеріалів посилання на www.rivnepost.rv.ua обов’язкове.
Програмування та дизайн © «Рівне Вечірнє»
Засновник — Микола НЕСЕНЮК. Головний редактор — Валентина ШАХ valensrv@gmail.com. Редактор сайту — Алла Садовник allasadovnuk@i.ua.
Адреса для листування з редакцією: rivnepost@gmail.com. Редактор он-лайн новин — Жанна Пінчук pinkrime@gmail.com.
Телефони редакції: (0362) 62-56-54, 62-56-55
@ — друкується на правах реклами.

Яндекс цитирования Яндекс.Метрика