Щасливе
Електронна передплата газети
☰ РОЗДІЛИ
Обласна газета «Рівне вечірнє»
Наш провайдер:
-25% на металопластикові вікна

У часи мого дитинства усі без винятку жили подвійним життям. Тому що офіційно ми будували комунізм, про що говорили по радіо, показували по телевізору та писали в газетах. Неофіційно ж кожен жив своїм життям, ніяк із тим комунізмом не пов'язаним.

«ДНК» довжиною у 150 років


Я завжди дуже скептично ставився до письменницьких антологій, укладених видавництвом «Клуб сімейного дозвілля», адже практично завжди написані там історії були створені на замовлення і не дуже цікавили самих авторів. Але, на диво, збірка короткої прози «ДНК», до якої увійшли історії Сергія Жадана, Юрія Винничука, Ірени Карпи, Олександра «Фоззі» Сидоренка, Макса Кідрука, Андрія Кокотюхи та Володимира Рафєєнка, утворила цільний текст, який зачіпає до глибини душі.
Loading...
Loading...
 

Чому людям боляче від льоду та вогню?

21-2-2017

Коли ми торкаємось чогось занадто гарячого чи холодного, у нашій свідомості це фіксується як біль. Але що є причиною таких гострих відчуттів?

Лід

На перший погляд, гаряча праска, здається, не має багато спільного із шматком льоду. Але ці два об'єкти мають спільну здатність спричиняти біль. Дуже висока й дуже низька температури здатні спричинити сильний стрес людській шкірі. Виявляється, наш мозок сприймає й контролює ці температурні крайнощі однаково.

Простягніть руку у вогонь, і відчуття печіння інстинктивно змушує ваше тіло прибрати звідти руку якомога швидше. Можливо, це не найприємніше відчуття, але біль свідчить, що ваш організм сумлінно працює, щоб забезпечити вашу неушкодженість. Втрата здатності відчувати біль — це серйозні проблеми.

Loading...
 
Читайте також:

Шумить у вухах
№7, 20-2-2017

Дратує звук жування? У вас — мізофонія
№6, 19-2-2017

Заморожені овочі часто корисніші від свіжих
№6, 18-2-2017

Яке фруктове насіння корисно їсти
№6, 17-2-2017

Про госпітальні округи — зарано?
№6, 16-2-2017

Жах уві сні
№6, 16-2-2017

Чому з'являється рання сивина
№6, 13-2-2017

Корисно спати на лівому боці
№6, 12-2-2017

Користь від імбиру
№5, 10-2-2017

Перчіть на здоров'я!
№5, 9-2-2017

Як змінюється калорійність продуктів при приготуванні
№5, 5-2-2017

Реклама на сайті

Наповнення © «Рівне Вечірнє», (с) 2003-2017. Оновлюється щодня.
При використанні матеріалів посилання на www.rivnepost.rv.ua обов’язкове.
Програмування та дизайн © «Рівне Вечірнє»
Засновник — Микола НЕСЕНЮК. Головний редактор — Валентина ШАХ valensrv@gmail.com. Редактор сайту — Алла Садовник allasadovnuk@i.ua.
Адреса для листування з редакцією: rivnepost@gmail.com. Редактор он-лайн новин — Жанна Пінчук pinkrime@gmail.com.
Телефони редакції: (0362) 62-56-54, 62-56-55
@ — друкується на правах реклами.

Яндекс цитирования Яндекс.Метрика