Щасливе
Електронна передплата газети
☰ РОЗДІЛИ
Обласна газета «Рівне вечірнє»
Наш провайдер:
-25% на металопластикові вікна

У часи мого дитинства усі без винятку жили подвійним життям. Тому що офіційно ми будували комунізм, про що говорили по радіо, показували по телевізору та писали в газетах. Неофіційно ж кожен жив своїм життям, ніяк із тим комунізмом не пов'язаним.
Loading...
Loading...
 

Неукраїнське рівнянам не смакує?

19-2-2017

Суші

Лише на невеликій, але центральній вулиці Симона Петлюри у Рівному — 13 кафе та кав'ярень. Загалом у місті є кілька десятків місць, де можна смачно поїсти. Час від часу з'являються оголошення про відкриття нових закладів. Але відрізняє їх один від одного переважно інтер'єр. Меню у рівненських кафе та ресторанах у більшості однакове: неодмінно знайдете деруни, піцу, вареники чи «гарячу сковорідку». Спроби привчити рівнян до кухонь інших національностей — не надто успішні. Єдине, що припало містянам до смаку — японські суші.

Лише протягом січня у центрі Рівного, на вулиці Чорновола, закрили два ресторанчики — грузинської та китайської їжі. Перший пропрацював приблизно рік, другий — кілька місяців. У «Хінкалі» розповідати причину закриття не стали, зазначили коротко: «Так вирішили, більше відкриватися не будемо».

«Піднебесна» ж, як розповідають власники, запрацює знову, але в іншому місці. У рестораторів не склалося, кажуть, з орендою, тож зараз шукають інше місце, щоправда, далі від центру, де дешевше винаймати площі.

У Рівному можна знайти у меню деяких закладів і єврейські, й мексиканські страви, до прикладу, проте всі вони будуть уперемішку з традиційною для українців східноєвропейською кухнею та піцами, які вже давно стали звичним складником рівненських меню. Виняток — суші-бари, яких у Рівному є декілька.

Суші

Ігор Остапенко, начальник міського управління торгівлі та громадського харчування:

— Кількість закладів громадського харчування у Рівному протягом минулого року залишалася практично незмінною. Нічого складного у процедурі відкриття свого ресторану чи кав'ярні немає. Потрібно лише дотриматися пожежних і санітарних норм. Нікому у веденні такого бізнесу не перешкоджають. А якщо закривають заклади, значить, у них ніхто не ходить.

Анатолій Лук'янчук, ресторатор:

— Не думаю, що причина закриття закладів з кухнею інших національностей у тому, що рівнянам не до вподоби така їжа. Більше схильний, що був неякісний підхід до роботи або персонал погано працював. На жаль, багато рестораторів намагаються зекономити, наймаючи ненавчених працівників (як офіціантів, так і барменів і кухарів). Моя ідея, до прикладу, про ресторан іспанської кухні досі у силі.

Кількість різноманітних закладів у Рівному зростає. Важко пояснити, що штовхає людей їх відкривати зараз, коли менше ходять у кафе і менше залишають там грошей. Можливо, спрацьовує принцип «всі відкривають — і я відкрию». Для багатьох цей бізнес — оригінальний, а тому цікавий. Проте часто люди не розуміють, що на них чекає. Справа не легка, вимагає постійного контролю і присутності. Тому за деякий час щойно відкриті заклади закривають. До слова, за моїми спостереженнями, якщо раніше людина один або два рази на тиждень ходила у кафе чи ресторан, то тепер раз або двічі на місяць. Окрім того, почали замовляти дешевші страви та напої навіть ті люди, які мають гроші.

Алла САДОВНИК.

Loading...
 
Читайте також:

У Рівному відкрився новий фірмовий магазин дверей «Сталь-М»
№6, 8-2-2017

Справжній мед — на пасіці
№4, 26-1-2017

Однокімнатні — найбільш популярні
№38, 25-9-2016

Шум під час ремонту квартири. Як не посваритися з сусідами?
№28, 14-7-2016

Як вибрати ранні овочі, щоб вони не нашкодили здоров'ю
№15, 14-4-2016

Дивіться на розмір, серцевину, товщину шкірки і колір

Як зберігати картоплю в квартирі
№89, 3-12-2015

Поскаржитись на неякісні харчі нікому
№85, 19-11-2015

Рівняни скаржаться: масажний пояс не лікує
№43, 18-6-2015

Нові лічильники — "чутливіші"
№16, 26-2-2015

Термін придатності... у холодильнику
№11, 10-2-2015

Прожити без "кульків"
№10, 5-2-2015

Реклама на сайті

Наповнення © «Рівне Вечірнє», (с) 2003-2017. Оновлюється щодня.
При використанні матеріалів посилання на www.rivnepost.rv.ua обов’язкове.
Програмування та дизайн © «Рівне Вечірнє»
Засновник — Микола НЕСЕНЮК. Головний редактор — Валентина ШАХ valensrv@gmail.com. Редактор сайту — Алла Садовник allasadovnuk@i.ua.
Адреса для листування з редакцією: rivnepost@gmail.com. Редактор он-лайн новин — Жанна Пінчук pinkrime@gmail.com.
Телефони редакції: (0362) 62-56-54, 62-56-55
@ — друкується на правах реклами.

Яндекс цитирования Яндекс.Метрика