Щасливе
Електронна передплата газети
☰ РОЗДІЛИ
Обласна газета «Рівне вечірнє»
Наш провайдер:
-25% на металопластикові вікна

Маю таку прикмету: щойно наша верховна влада починає робити щось наскрізь патріотичне та проукраїнське — пильнуй кишені. Коли простіше, уся державна патріотика вже третій десяток років виконує роль димової завіси, яка би приховала чергову оборудку влади не на нашу користь.
 

Як побороти залежність від солодкого

27-2-2017

В Україні, як і в усьому світі, існує величезна проблема надмірного споживання цукру. В основному це стосується прихованого цукру в кондитерських і молочних продуктах, кетчупах, соусах, соках, мюслі й навіть в дитячому харчуванні.

sugar

Всі ласуни залежні

Цукор — така ж погана звичка, як куріння і вживання алкоголю. Залежність виникає за такою схемою: людина вживає цукор, надмірно і дуже швидко підвищується рівень інсуліну в крові, з'являються слабкість, роздратування, погіршення настрою, хочеться терміново з'їсти щось солодке, людина з'їдає, і потрапляє в замкнуте коло. Згодом підшлункова залоза виснажується постійним надмірним виробленням інсуліну.

Наслідок — ожиріння і діабет

В Україні зареєстровано понад мільйон хворих на цукровий діабет. За останні десять років поширеність цукрового діабету в Україні збільшилася в 1,5 раза.

Ожиріння в Україні діагностували у 26% жінок і 16% чоловіків. А надлишкову масу тіла має 52% населення країни. Надмірну вагу мають 25% дітей, а це кожна четверта дитина.

Чим замінити цукор?

Фрукти і сухофрукти — чудове джерело глюкози. Її багато у винограді, бананах, хурмі, кавунах. Крім фруктів, дорослому буде досить отримувати глюкозу з таких природних джерел, як ягоди, мед, а також з овочів: моркви, буряка, гарбуза.

Дітям в середньому необхідно 20-30 г глюкози на добу. Добре використовувати натуральні підсолоджувачі: сироп топінамбура, нектар агави, кленовий сироп.

Денна норма сухофруктів — 40-50 г в день, горіхів — 30-50 г в день, меду — 0,5-1,5 ст. ложки в день.

 
Читайте також:

Чи всі продукти тримати у холодильнику?
№8, 25-2-2017

Як краще лікувати застуду і грип?
№7, 23-2-2017

Чому людям боляче від льоду та вогню?
№7, 21-2-2017

Шумить у вухах
№7, 20-2-2017

Дратує звук жування? У вас — мізофонія
№6, 19-2-2017

Заморожені овочі часто корисніші від свіжих
№6, 18-2-2017

Яке фруктове насіння корисно їсти
№6, 17-2-2017

Про госпітальні округи — зарано?
№6, 16-2-2017

Жах уві сні
№6, 16-2-2017

Чому з'являється рання сивина
№6, 13-2-2017

Корисно спати на лівому боці
№6, 12-2-2017

Наповнення © «Рівне Вечірнє», (с) 2003-2017. Оновлюється щодня.
При використанні матеріалів посилання на www.rivnepost.rv.ua обов’язкове.
Програмування та дизайн © «Рівне Вечірнє»
Засновник — Микола Несенюк.

Головний редактор — Валентина ШАХ: valensrv@gmail.com.

Керівник рекламного відділу — Жванський Микола: rivne_ren@ukr.net

Редактор сайту — Алла Садовник: allasadovnuk@i.ua.

Редактор он-лайн новин — Жанна Пінчук: pinkrime@gmail.com.

Контакти для розміщення реклами: (097) 462-65-64, (096) 81-89-627, e-mail: advertrv@ukr.net

Адреса для листування з редакцією: rivnepost@gmail.com.
Телефони редакції: (067) 362-56-86, (0362) 62-56-54, 62-56-55
@ — друкується на правах реклами.