Щасливе
Обласна газета «Рівне вечірнє»
Наш провайдер:
-25% на металопластикові вікна
☰ РОЗДІЛИ

Тридцять років тому мав нагоду познайомитися з головним інженером одного з будівельних управлінь Рівного. Підлеглі цього інженера якраз споруджували черговий цех на хімічному комбінаті за селом Городок.
 

Хліб з ароматизатором

13-3-2017

Поняття традиційного хліба в Україні зникає. Про його склад виробники зазвичай покупців не інформують. Більшість приватних підприємств і пекарень сьогодні перейшли на спрощені технології, що дозволяють прискорити процес і зробити його дешевшим. Зате ціна хліба зростає. За словами експертів, до кінця року буханець може подорожчати до 13-15 грн.

Хліб

На думку експертів, майже 40% виробників застосовують різні технології для здешевлення виробництва. У хід йдуть розпушувачі, ароматизатори, підсилювачі смаку, фарбники, стабілізатори. Хоча на вигляд це — звичайний хліб. Раніше на підприємствах готували опару, яка бродила до п'яти годин. Це дозволяло активізувати ферменти, що містяться в борошні, дріжджах, відбувалося молочнокисле бродіння, накопичувався вуглекислий газ тощо. Зараз пекарі прискорюють процес, що не забезпечує повного визрівання і бродіння тіста. У такого виробу немає ні аромату, ні смакових якостей справжнього хліба.

Натомість такий виріб довго не черствіє, не пліснявіє, має гарний вигляд. Іноді вдаються до фальсифікації, реалізуючи продукцію, випечену з борошна першого (або навіть нижчого) сорту як виготовлену з борошна вищого сорту. Тож експерти пропонують розмежувати поняття «хліб» і «хлібний виріб». Як це, до речі, зроблено з «молоком» і «молочними продуктами».

 
Читайте також:

Чи варто їсти мюслі щоранку?
№9, 12-3-2017

Медичні кола пекла
№10, 11-3-2017

Батьки півторарічної дитини після місяця ходінь у комунальні медичні заклади, перейшли до платного лікаря.

Чому люди говорять уві сні
№9, 11-3-2017

Тримайте ніс у чистоті
№9, 10-3-2017

Як зрозуміти, що вам не вистачає калію
№9, 9-3-2017

При зниженні рівня калію робота м'язів порушується, що веде до слабкості, спазмів і судом

Як побороти залежність від солодкого
№8, 27-2-2017

Чи всі продукти тримати у холодильнику?
№8, 25-2-2017

Як краще лікувати застуду і грип?
№7, 23-2-2017

Чому людям боляче від льоду та вогню?
№7, 21-2-2017

Шумить у вухах
№7, 20-2-2017

Дратує звук жування? У вас — мізофонія
№6, 19-2-2017

Наповнення © «Рівне Вечірнє», (с) 2003-2017. Оновлюється щодня.
При використанні матеріалів посилання на www.rivnepost.rv.ua обов’язкове.
Програмування та дизайн © «Рівне Вечірнє»
Засновник — Микола Несенюк.

Головний редактор — Валентина ШАХ: valensrv@gmail.com.

Керівник рекламного відділу — Микола Жванський: rivne_ren@ukr.net

Редактор сайту — Алла Садовник: allasadovnuk@i.ua.

Редактор он-лайн новин — Жанна Пінчук: pinkrime@gmail.com.

Контакти для розміщення реклами: (097) 462-65-64, (096) 81-89-627, e-mail: advertrv@ukr.net

Адреса для листування з редакцією: rivnepost@gmail.com.
Телефони редакції: (067) 362-56-86, (0362) 62-56-54, 62-56-55
@ — друкується на правах реклами.