Щасливе
Електронна передплата газети
☰ РОЗДІЛИ
Обласна газета «Рівне вечірнє»
Наш провайдер:
-25% на металопластикові вікна

У часи мого дитинства усі без винятку жили подвійним життям. Тому що офіційно ми будували комунізм, про що говорили по радіо, показували по телевізору та писали в газетах. Неофіційно ж кожен жив своїм життям, ніяк із тим комунізмом не пов'язаним.
Loading...
Loading...
 

Чи варто їсти мюслі щоранку?

12-3-2017

Дієтологи рекомендують їсти мюслі саме вранці, на сніданок. Це насичує організм енергією і корисними вуглеводами на весь день. До складу мюслі входить багато компонентів: пластівці, цільні зерна і висівки пшениці, ячменю, жита, вівса. При цьому основа продукту — саме овес. Ці компоненти багаті клітковиною і харчовими волокнами, що добре стимулюють роботу кишечнику і допомагають виводити шкідливі речовини з організму.

мюсли сниданок

Мюслі багаті мінеральними речовинами, вітамінами, білками і амінокислотами. Злаки в їхньому складі доповнюються компонентами, які визначають харчову цінність продукту. Доповненням злакових виступають сухофрукти, горіхи, шоколад, фруктоза і мед. Фрукти містять пектин, калій, залізо, рослинні пігменти і низку корисних мінеральних речовин. Горіхи в поєднанні зі злаками дозволяють організму краще засвоювати білкові амінокислоти. Крім того, в горіхах містяться жирні поліненасичені кислоти, необхідні організму, які він не може виробляти сам.

Найбільш корисні мюслі з цілісних злаків, які найбільш багаті цінними для здоров'я харчовими сполуками, мінералами і вітамінами.

Найбільш непотрібними вважаються мюслі з кокосом і рослинними оліями. Такий продукт не варто вживати тим, хто хоч коли-небудь стикався з неполадками в роботі серця. Краще не купувати мюслі з високим вмістом меду, шоколаду, солі та жиру. Ці компоненти призводять до швидкого збільшення ваги, сприяють накопиченню шлаків і порушенню сольового балансу в організмі. Особливо такі мюслі шкідливі для людей з підвищеним тиском. Шкідливими можуть стати обсмажені й занадто калорійні мюслі. Тож потрібно орієнтуватись на склад, зазначений на упаковці.

У виробництві мюслі використовують злаки, оброблені інфрачервоними променями, що дозволяє застосовувати їх в їжу без теплової обробки, «в сирому вигляді». Достатньо лише залити їх молоком, кефіром або йогуртом.

Loading...
 
Читайте також:

Медичні кола пекла
№10, 11-3-2017

Батьки півторарічної дитини після місяця ходінь у комунальні медичні заклади, перейшли до платного лікаря.

Чому люди говорять уві сні
№9, 11-3-2017

Тримайте ніс у чистоті
№9, 10-3-2017

Як зрозуміти, що вам не вистачає калію
№9, 9-3-2017

При зниженні рівня калію робота м'язів порушується, що веде до слабкості, спазмів і судом

Як побороти залежність від солодкого
№8, 27-2-2017

Чи всі продукти тримати у холодильнику?
№8, 25-2-2017

Як краще лікувати застуду і грип?
№7, 23-2-2017

Чому людям боляче від льоду та вогню?
№7, 21-2-2017

Шумить у вухах
№7, 20-2-2017

Дратує звук жування? У вас — мізофонія
№6, 19-2-2017

Заморожені овочі часто корисніші від свіжих
№6, 18-2-2017

Реклама на сайті

Наповнення © «Рівне Вечірнє», (с) 2003-2017. Оновлюється щодня.
При використанні матеріалів посилання на www.rivnepost.rv.ua обов’язкове.
Програмування та дизайн © «Рівне Вечірнє»
Засновник — Микола НЕСЕНЮК. Головний редактор — Валентина ШАХ valensrv@gmail.com. Редактор сайту — Алла Садовник allasadovnuk@i.ua.
Адреса для листування з редакцією: rivnepost@gmail.com. Редактор он-лайн новин — Жанна Пінчук pinkrime@gmail.com.
Телефони редакції: (0362) 62-56-54, 62-56-55
@ — друкується на правах реклами.

Яндекс цитирования Яндекс.Метрика