Щасливе
Електронна передплата газети
☰ РОЗДІЛИ
Обласна газета «Рівне вечірнє»
Наш провайдер:
-25% на металопластикові вікна

Маю таку прикмету: щойно наша верховна влада починає робити щось наскрізь патріотичне та проукраїнське — пильнуй кишені. Коли простіше, уся державна патріотика вже третій десяток років виконує роль димової завіси, яка би приховала чергову оборудку влади не на нашу користь.
 

Чи варто їсти мюслі щоранку?

12-3-2017

Дієтологи рекомендують їсти мюслі саме вранці, на сніданок. Це насичує організм енергією і корисними вуглеводами на весь день. До складу мюслі входить багато компонентів: пластівці, цільні зерна і висівки пшениці, ячменю, жита, вівса. При цьому основа продукту — саме овес. Ці компоненти багаті клітковиною і харчовими волокнами, що добре стимулюють роботу кишечнику і допомагають виводити шкідливі речовини з організму.

мюсли сниданок

Мюслі багаті мінеральними речовинами, вітамінами, білками і амінокислотами. Злаки в їхньому складі доповнюються компонентами, які визначають харчову цінність продукту. Доповненням злакових виступають сухофрукти, горіхи, шоколад, фруктоза і мед. Фрукти містять пектин, калій, залізо, рослинні пігменти і низку корисних мінеральних речовин. Горіхи в поєднанні зі злаками дозволяють організму краще засвоювати білкові амінокислоти. Крім того, в горіхах містяться жирні поліненасичені кислоти, необхідні організму, які він не може виробляти сам.

Найбільш корисні мюслі з цілісних злаків, які найбільш багаті цінними для здоров'я харчовими сполуками, мінералами і вітамінами.

Найбільш непотрібними вважаються мюслі з кокосом і рослинними оліями. Такий продукт не варто вживати тим, хто хоч коли-небудь стикався з неполадками в роботі серця. Краще не купувати мюслі з високим вмістом меду, шоколаду, солі та жиру. Ці компоненти призводять до швидкого збільшення ваги, сприяють накопиченню шлаків і порушенню сольового балансу в організмі. Особливо такі мюслі шкідливі для людей з підвищеним тиском. Шкідливими можуть стати обсмажені й занадто калорійні мюслі. Тож потрібно орієнтуватись на склад, зазначений на упаковці.

У виробництві мюслі використовують злаки, оброблені інфрачервоними променями, що дозволяє застосовувати їх в їжу без теплової обробки, «в сирому вигляді». Достатньо лише залити їх молоком, кефіром або йогуртом.

 
Читайте також:

Медичні кола пекла
№10, 11-3-2017

Батьки півторарічної дитини після місяця ходінь у комунальні медичні заклади, перейшли до платного лікаря.

Чому люди говорять уві сні
№9, 11-3-2017

Тримайте ніс у чистоті
№9, 10-3-2017

Як зрозуміти, що вам не вистачає калію
№9, 9-3-2017

При зниженні рівня калію робота м'язів порушується, що веде до слабкості, спазмів і судом

Як побороти залежність від солодкого
№8, 27-2-2017

Чи всі продукти тримати у холодильнику?
№8, 25-2-2017

Як краще лікувати застуду і грип?
№7, 23-2-2017

Чому людям боляче від льоду та вогню?
№7, 21-2-2017

Шумить у вухах
№7, 20-2-2017

Дратує звук жування? У вас — мізофонія
№6, 19-2-2017

Заморожені овочі часто корисніші від свіжих
№6, 18-2-2017

Наповнення © «Рівне Вечірнє», (с) 2003-2017. Оновлюється щодня.
При використанні матеріалів посилання на www.rivnepost.rv.ua обов’язкове.
Програмування та дизайн © «Рівне Вечірнє»
Засновник — Микола Несенюк.

Головний редактор — Валентина ШАХ: valensrv@gmail.com.

Керівник рекламного відділу — Жванський Микола: rivne_ren@ukr.net

Редактор сайту — Алла Садовник: allasadovnuk@i.ua.

Редактор он-лайн новин — Жанна Пінчук: pinkrime@gmail.com.

Контакти для розміщення реклами: (097) 462-65-64, (096) 81-89-627, e-mail: advertrv@ukr.net

Адреса для листування з редакцією: rivnepost@gmail.com.
Телефони редакції: (067) 362-56-86, (0362) 62-56-54, 62-56-55
@ — друкується на правах реклами.