Щасливе
Електронна передплата газети
☰ РОЗДІЛИ
Обласна газета «Рівне вечірнє»
Наш провайдер:
-25% на металопластикові вікна

За освітою я мовник. Тож під час навчання в інституті, який ще не перейменували тоді в університет, мусив прочитати і прослухати чималий шмат інформації щодо мовного питання. Про те, як ця мова розвивається, і таке інше. Одразу зізнаюся — тоді це було мені не дуже цікаво.

Була школа — стала пам'ятка архітектури?


Колишнє приміщення ЗОШ №14 на вул. Залізничній, 34, яке міська влада Рівного збиралася продати з аукціону під приватний дитячий садок, невдовзі може отримати новий статус. Як виявилося, тепер це не просто напіврозвалена стара хатина з котельнею, спортзалом та майстернею в окремих корпусах, а… потенційна пам'ятка архітектури місцевого значення.

Літо сподобається… хіба комарам


Кліматолог Василь Троцюк наперед загадує, що коли закінчиться це літо, навряд чи хтось з рівнян згадає про нього щось хороше. Бо погода буде дуже перемінною — великі викиди тепла перемежовуватимуться похолоданням, зливами, градом і буревіями.
 

Мед замість цукру

8-4-2017

Бджолиний мед володіє антибактеріальними, імуномодулюючими, противірусними, антиоксидантними та іншими корисними властивостями. У той же час інший солодкий продукт — цукор — прийнято називати не інакше як «солодкою отрутою», оскільки впродовж всього життя людини він завдає відчутної шкоди організму. Чому ж мед набагато корисніший, ніж цукор?

Мед

Калорійність меду

В 1 ст. л. натурального меду міститься приблизно 64 калорії, тоді як в такій же порції цукру — 46. Але фокус у тому, що мед набагато солодший, ніж цукор. Таким чином, вживаючи мед замість цукру протягом дня, ми отримуємо приблизно вдвічі менше калорій.

Глікемічний індекс меду

Він показує, як їжа впливає на рівень цукру в крові. Високий глікемічний індекс продуктів, які ми постійно вживаємо в їжу, загрожує виникненням цукрового діабету, проблемами з вагою і серцево-судинною системою. Чим нижчий цей індекс, тим повільніше організм поглинає цукор, відповідно, така їжа здоровіша. Глікемічний індекс цукру — 70 одиниць, а меду, в середньому, — 49.

Основні складові меду

Це глюкоза і фруктоза (72% складу меду). Для їхнього засвоєння не потрібен інсулін, тому відсутній ризик перевантажити підшлункову залозу. Потрапляючи в організм людини, ці компоненти не вимагають додаткової переробки у шлунково-кишковому тракті, отже, економлять деяку кількість енергії. Вони швидко всмоктуються і засвоюються майже повністю, як, втім, і інші складові меду.

Мед стимулює обмінні процеси

Тому дієтологи рекомендують використовувати його замість цукру, якщо ви хочете схуднути. Вода з лимоном і медом зранку натщесерце — ось стародавній рецепт для схуднення. Такий напій можна вживати кілька разів на день, але не раніше, ніж за 30 хв. до прийому їжі. Також мед добре поєднується з м'ятним або імбирним чаєм. Скибочки імбиру можна вживати в їжу з медом, щоб стимулювати обмінні процеси.

Мед підвищує імунітет

Він благотворно впливає при нервовому виснаженні, допомагає при серцевих і шлункових захворюваннях, хворобах печінки. Мед пом'якшує слизові оболонки і тому рекомендується при багатьох простудних захворюваннях. У той же час цукор знижує силу імунної системи в 17 разів! Чим більше цукру в крові, тим слабший імунітет.

І ще: в цукрі практично немає корисних поживних речовин. Його називають «порожніми калоріями». Мед, навпаки, має фантастично багатий вітамінно-мінеральний склад. І якщо вживати його правильно, то він здатний надати організму всі необхідні для життя і здоров'я речовини.

Олександр Лащук: «Двері, сейфи, стіл в ОДА»


Як тільки у наших краях з'явились забезпечені бурштинокопачі, то будівельна галузь Рівненщини почала розвиватись небаченими темпами.
 
Читайте також:

Їзда на велосипеді: зручно, дешево і корисно
№13, 6-4-2017

Фрукти та овочі, котрі корисно їсти зі шкіркою
№13, 3-4-2017

Чому не можна сушити білизну в кімнаті
№13, 2-4-2017

Якщо часто вночі бігаєте в туалет — винна сіль
№13, 1-4-2017

Весна: як уникнути авітамінозу
№12, 31-3-2017

Коли потрібно чистити зуби ниткою
№12, 30-3-2017

Лікарям довіряють не всі
№12, 27-3-2017

Бобові: не можна їсти на вечерю, поєднувати з картоплею, м'ясом і горіхами
№12, 24-3-2017

Як правильно готувати і їсти бобові

Харчове несприйняття небезпечніше, ніж алергія
№12, 23-3-2017

Щоб чай не перетворився на отруту
№11, 20-3-2017

Березень — час чистити організм
№11, 19-3-2017

Наповнення © «Рівне Вечірнє», (с) 2003-2017. Оновлюється щодня.
При використанні матеріалів посилання на www.rivnepost.rv.ua обов’язкове.
Програмування та дизайн © «Рівне Вечірнє»
Засновник — Микола Несенюк.

Головний редактор — Валентина ШАХ: valensrv@gmail.com.

Керівник рекламного відділу — Микола Жванський: rivne_ren@ukr.net

Редактор сайту — Алла Садовник: allasadovnuk@i.ua.

Редактор он-лайн новин — Жанна Пінчук: pinkrime@gmail.com.

Контакти для розміщення реклами: (097) 462-65-64, (096) 81-89-627, e-mail: advertrv@ukr.net

Адреса для листування з редакцією: rivnepost@gmail.com.
Телефони редакції: (067) 362-56-86, (0362) 62-56-54, 62-56-55
@ — друкується на правах реклами.