Щасливе
Електронна передплата газети
☰ РОЗДІЛИ
Обласна газета «Рівне вечірнє»
Наш провайдер:
-25% на металопластикові вікна

Прийшла добра новина — наші доблесні та непідкупні правоохоронці знайшли і знешкодили верховного вождя невловимої до цього «бурштинової мафії». Ним виявився такий собі Боровик — колишній заступник прокурора нашої області. І хто б міг подумати! Ми не могли, ви не могли, а вони могли.
Loading...
Loading...
 

Пити чи не пити? Як приготувати корисну каву

15-4-2017

Кава не належить до дієтичних продуктів, а отже, не всім підходить, зважаючи на стан здоров'я. Однак це не означає, що кава — шкідливий продукт, вона має й корисні властивості.

Кава

Результати останніх досліджень знайшли пояснення феномена, чому після чашечки кави люди почуваються бадьорішими. Виявляється, смажені кавові зерна виділяють перекис водню — дуже потужний антиоксидант — речовину, яка захищає клітини від ушкодження, а організм — від старіння. Однак кава є корисною лише у невеликих кількостях — 1-2 чашечки на день. Недаремно ж народи, в яких збереглася давня культура вживання цього напою, використовують для кави спеціальний посуд — чашечки маленького розміру.

Перетравлювання кави у шлунку потребує великої кількості шлункового соку, який виділяється в перші 15-20 хвилин після її вживання. Тому людям, хворим на гастрит чи виразку шлунка, краще відмовитися від неї. А вміст кофеїну робить каву небезпечною для хворих на серцево-судинні захворювання, якщо вони вживають її у великій кількості.

Але для тих, хто не уявляє свого життя без кави, вихід є — готувати кавовий напій за індивідуальним рецептом. Він буде не лише смачним, а й оригінальним та корисним.

Житня кава. Жито промити, висушити і злегка підсмажити на сковороді, змолоти в кавомолці й заварювати як каву, але збільшивши дозу — 2-3 ч. л. на 150 мл води.

Кава з топінамбура. Бульби топінамбура помити, порізати на дрібні кубики і сушити на свіжому повітрі 3-4 дні, потім досушити в духовці до появи коричневого кольору. Зберігати в сухому місці. Перед вживанням підсмажити на сковорідці, подрібнити в кавомолці й заварювати як звичайну каву.

Кава із соняшникового насіння. До 100 г зерен кави додати 100 г соняшникового насіння, обсмаженого на сковорідці й подрібненого в кавомолці.

Loading...
 
Читайте також:

Як правильно вийти з посту
№14, 13-4-2017

Як очистити легені після куріння
№14, 12-4-2017

Вітамінна бомба
№14, 10-4-2017

Мед замість цукру
№14, 8-4-2017

Їзда на велосипеді: зручно, дешево і корисно
№13, 6-4-2017

Фрукти та овочі, котрі корисно їсти зі шкіркою
№13, 3-4-2017

Чому не можна сушити білизну в кімнаті
№13, 2-4-2017

Якщо часто вночі бігаєте в туалет — винна сіль
№13, 1-4-2017

Весна: як уникнути авітамінозу
№12, 31-3-2017

Коли потрібно чистити зуби ниткою
№12, 30-3-2017

Лікарям довіряють не всі
№12, 27-3-2017

Реклама на сайті

Наповнення © «Рівне Вечірнє», (с) 2003-2017. Оновлюється щодня.
При використанні матеріалів посилання на www.rivnepost.rv.ua обов’язкове.
Програмування та дизайн © «Рівне Вечірнє»
Засновник — Микола НЕСЕНЮК. Головний редактор — Валентина ШАХ valensrv@gmail.com. Редактор сайту — Алла Садовник allasadovnuk@i.ua.
Адреса для листування з редакцією: rivnepost@gmail.com. Редактор он-лайн новин — Жанна Пінчук pinkrime@gmail.com.
Телефони редакції: (0362) 62-56-54, 62-56-55
@ — друкується на правах реклами.

Яндекс цитирования Яндекс.Метрика