Кухар Євген Клопотенко вирішив приготувати класичний варіант крем-брюле і поділився секретами його приготування. Основний інгредієнт крем-брюле — вершки, і вони повинні бути максимальної жирності. Усі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Не робіть десерт важче 120 г, інакше він не зможе як слід пропектися. Ідеальна температура в духовці для випікання цього ніжного десерту — 100 градусів.
Якщо ви готуєте крем-брюле вперше, складно визначити на «око», коли десерт приготувався. Якщо описати, то приблизно так: маса в формі не повинна повністю застигнути, вона повинна бути пластичною, тобто рухатися, але при цьому бути досить щільною.
Інгредієнти на 4 порції десерту: 500 мл вершків 33%; 5 жовтків; 75 г цукру; 1 ч. л. ванільної пудри (або цукру); 2 ст. л. тростинного цукру для скоринки.
Вершки прогрійте з 1 ст. л. цукру до 80 градусів до появи пари.
В окрему миску додайте 5 жовтків, цукор, що залишився, та ванільну пудру. Перемішайте всі інгредієнти до однорідної маси за допомогою вінчика.
Влийте вершкову суміш до яєць тонкою цівкою та перемішайте вінчиком до однорідності.
Тепер можна розливати по формах і відправляти в духовку на 60 хвилин при температурі 100 градусів. Десерт повинен охолонути, а потім необхідно відправити його в холодильник мінімум на 4 години.
Після того посипте тростинним цукром і за допомогою пальника зробіть зверху скоринку. Якщо немає пальника, поставте в духовку на режим гриля на 3 хвилини, а потім остудіть.





