Чи потрібно чистити печериці перед готуванням?
Чистити свіжі печериці, які ви купили в магазині або зібрали власноруч, потрібно. Адже на них так чи інакше збирається бруд та пил. Ви можете зробити це щіткою, а також не забудьте обов’язково підрізати ніжку гриба.
Перед приготуванням очистити печериці можна й гострим ножем. Для цього варто обережно підчепити шкірку гриба біля краю шапки та потягнути її. Такий варіант рекомендується використовувати з великими екземплярами. Молоді й дрібні гриби чистити необов’язково – досить протерти серветкою. Також потрібно позбутися від пошкоджених ділянок гриба.
Також перед заморожуванням печериці очищають і висушують, зрізають потемнілі ділянки. Потім такі гриби можна посмажити, закинути в суп або тушкувати. Розморожувати перед приготуванням їх не потрібно. А якщо ви хочете варити печериці, то їх треба добре промити проточною водою.
Zaxid.net





