Салат з руколою та пармезаном заслуговує на увагу через оригінальність смаку. Він поєднує в собі перцеві нотки руколи з пікантною насиченістю сиру пармезан, і все це під яскравою лимонною заправкою.
Влітку салат просто ідеально доповнить будь-який прийом їжі, бо швидко і смачно. Рецептом салату із руколою та пармезаном ділиться 24 Канал
Салат із руколою та пармезаном
Час приготування: 5 хвилин
Порції: 2
Інгредієнти:
– 140 грамів руколи;
– 1/4 склянки пармезану тертого.
Для заправки:
– 1/4 склянки олії оливкової;
– 1 столова ложка цедри лимона;
– 2 столові ложки лимонного соку;
– 1 чайна ложка оцту винного;
– 1/2 чайної ложки цукру;
– 1 зубок часнику.
Приготування:
Вимийте руколу, очистіть її від сухих стебел і листків. Обсушіть на паперовому рушнику.
Приготуйте заправку. Змішайте олію, оцет, лимонний сік і цедру, цукор. Почистьте часник і вичавіть його в заправку. Добре перемішайте.
Натріть пармезан на спеціальній тертушці пластинками. Можна не терти, а скористатися гострим ножем.
Полийте салат заправкою, викладати на тарілку й насолоджуйтеся.
Смачного!





