Зелений горошок корисніший за м’ясо

Не проґавте можливості отримати від зеленого гороху максимум користі — у свіжому вигляді він може принести її набагато більше, ніж очищений чи консервований.

1 хв. читання

Зелений горох — це, перш за все, джерело білка. За складом амінокислот він нагадує білок м’яса. Причому, на відміну м’яса, містить мінімум жиру і зовсім не має холестерину. Зате є джерелом клітковини, корисних цукрів, вітамінів A, PP, H і групи B, каротину, антиоксидантів тощо.

Вживання зеленого гороху налагоджує процес травлення — його клітковина сприяє росту корисних бактерій у кишечнику. Викликає тривале відчуття ситості.

Калій, який міститься в горосі, допомагає регулювати кров’яний тиск, клітковина знижує рівень холестерину. Горох містить каратиноїди, які захищають очі, зокрема, знижують ризик вікової макулярної дегенерації та катаракти.

Але вживати горох потрібно помірно: максимум — 100 грамів на добу. Адже коли забагато, то може й ускладнити процес травлення. Не рекомендовано горох тим, хто хворіє на подагру або має камені в нирках. А також тим, хто вже має проблеми з травлення — можуть страждати через газоутворення та здуття живота.

Поділитися цією статтею