Вони не люблять митися

З дитинства ми пам’ятаємо, що перш ніж з'їсти якийсь продукт, його потрібно помити. Але існують продукти, які не рекомендується мити перед приготуванням, щоб не завдати здоров'ю ще більшої шкоди.

1 хв. читання

Яйця

Якщо ви купили яйця в магазині й остерігаєтеся сальмонели, миття — не найкраща ідея. Річ у тім, що на птахофабриках яйця обробляють спеціальною речовиною, яка служить захисною плівкою від різних бактерій. При контакті з водою ця плівка частково руйнується, а частково потрапляє всередину яйця, на руки, раковину і посуд, і невідомо, якими наслідками це обернеться для здоров’я.

Навігація по змісту

М’ясо

Мити м’ясо перед приготуванням категорично не можна через те, що бактерії з краплями води поширюються по всій поверхні кухні й потрапляють на шкіру рук. Мікроорганізми можуть осісти на інші продукти або на посуд, з якого ви їсте, і стати причиною харчового отруєння. Під час приготування м’ясо пройде термообробку і всі бактерії загинуть при високій температурі, тому промивати сире м’ясо немає сенсу.

Гриби

Перед приготуванням гриби можна промити під проточною водою і висушити паперовим рушником, але не можна надовго їх залишати у воді. Гриби дуже добре вбирають вологу, після чого стають пухкими, водянистими, втрачають пружність і смак.

А от фрукти та овочі перед вживанням обов’язково потрібно помити, як і горіхи, сухофрукти, рис і бобові.

Поділитися цією статтею