На території міської лікарні росте близько сімдесяти великих лип. Впродовж останніх десяти років півтора десятка працівників господарської служби та кухні отримують завдання обривати липовий цвіт для потреб закладу, повідомляє Суспільне.
– Це одна з традицій міської лікарні. Наш головний лікар дуже цінує цю традицію і любить пригощати всіх липовим чаєм, з медом, з сухарями, які також випікають наші працівники харчоблоку, – каже в.о. головної медсестри Катерина Юзюк.
Цвіту цілком вистачить, аби регулярно напувати липовим чаєм від 600 до 700 хворих, – кажуть в лікарні.
За словами Катерини Юзюк, липовий чай містить значну кількість вітамінів і корисний для профілактики будь-яких хвороб. Восени та взимку, завдяки літнім заготівлям, пацієнти міської лікарні п’ють його постійно.
– Ми його розстеляємо на столиках і він сушиться. Ще, крім липи, ми заготовляємо і м’яту, і звіробою трошки, щоб нам було до чайку. В нас все росте на території. Є господарство, є діляночки такі, ото ми і вирощуємо, – розповіла завідувачка продуктового складу ЦМЛ Ніна Фесковець





