Кава з молоком? Краще із сухофруктами

Улюблений ранковий напій не завжди приносить тільки задоволення. Іноді він може завдати і шкоди.

2 хв. читання

 

 Медики склали список продуктів, поєднання яких з кавою може призвести до серйозних наслідків – аж до розвитку захворювань.

Жирна їжа

Такий “мікс” призведе до різких стрибків цукру, що може з часом стати причиною розвитку цукрового діабету. Тому чашка кави з бутербродом або гамбургером – не зовсім гарна ідея.

Небезпека в тому, що негативний вплив залишається надовго: жирну їжу не варто їсти як мінімум протягом 5 годин.

Молочні продукти

Зважаючи на популярність капучино і латте, варто знати, що кава “вбиває” всі корисні властивості молока. Більше того, таке поєднання стає причиною того, що з організму виводиться кальцій.

Продукти, що містять залізо

Кава є справжнім “ворогом” заліза, повністю перешкоджаючи його засвоєнню. З цієї причини вегетаріанцям і веганам краще перейти на вживання чаю.

 А найбільш корисними є такі поєднання кави з іншими продуктами:

• родзинки без кісточок – завдяки каві посилюється активність кишечнику;

• курага і урюк – стимулюють серцевий м’яз, особливо в спекотну погоду;

• сіль – очищає лімфатичну систему організму;

• горіхи – містять рослинні жири, які в поєднанні з кавою запобігають набору зайвої ваги (на відміну від молочних продуктів);

• соки-фреші – мають протинабрякову дію;

• інжир і фініки – разом з кавою покращують роботу шлунково-кишкового тракту;

• мінеральна або тала вода – підкреслюють багатий смак кави і в цілому сприятливо впливають на організм.

 

Поділитися цією статтею