Британці виходять з локдауну, поступово, «бульками»

4761 0
У Сполученому Королівстві з 12 квітня послаблюють карантинні обмеження. Тотальний локдаун тривав з початку січня і був третім за час пандемії.

У Сполученому Королівстві з 12 квітня послаблюють карантинні обмеження. Тотальний локдаун тривав з початку січня і був третім за час пандемії.

 Британці виходять з нього поступово, як людина після тривалого голодування. З понеділка відчиняються спортивні зали, відкриті майданчики пабів (beer gardens), магазини одягу, бібліотеки, громадські центри, зоо- й сафарі-парки, ботсади, басейни, салони краси й, зокрема, перукарні.

Потроху відновлюється туризм у межах Королівства за умови, що кожна сім'я матиме ізольований доступ до ванн, туалетів й кухонь.

Віднині кількість присутніх на похороні може сягати 15-ти чоловік, на весіллі — 30-ти.

Поки що зачинені сауни й парилки, а солярії й так були заборонені багато років тому.

В гості, як і раніше, можна ходити тільки до членів родини або до членів своєї “бульки” (“bubble”). Так називається об'єднання двох домоволодінь, як правило, сусідів, які змушені часто спілкуватися і, в принципі, живуть однією сім'єю. За стіл на відкритій терасі може сісти або одна родина, або одна “булька”.

Всі інші перестороги, як-от носіння масок, дотримання соцдистанції й користування санітайзером залишаються в силі. Ось наочний приклад.

Нещодавно мій улюблений перукарський салон, що в Гейнзборо, розіслав всім постійним клієнтам пам'ятку-запрошення (на фото).

Якщо коротко, то в ній йдеться про те, що приходити слід тільки за попереднім записом і не раніше й не пізніше призначеного часу. Інакше або тупцюватимеш на ганку, або пролетиш із послугою.

Якщо ти сам або твої близькі почуваються зле, відміняй зустріч, і нічого тобі за це не буде (в “мирний” час за відміну менш, ніж за 24 години мав сплатити повну ціну послуги).

Тебе, на жаль, поки що не вітатимуть рукотисканням і обіймами, як зазвичай, не запропонують журнали й напої (від кави до пива й просекко), а, натомість нагадають вдягнути маску, протерти руки санітайзером і не торкатися речей, які ти не збираєшся купувати. Маску можна купити в салоні (1 фунт за одноразову, 9 — за багаторазову). Персонал зобов'язується регулярно мити руки й протирати всі поверхні в закладі.

Як бачите, друзі, послаблення локдауну відбувається поступово, і це на тлі того, що станом на ранок 11 квітня в Сполученому Королівстві було провакціновано 32 121 353 людини (перша доза) і 7 466 540 (друга). Я теж отримала першу дозу, та то окрема тема.

 

Коментарі

Залиште вiдповiдь

Читайте також