Норвезькі лижники таки втекли від росіян

3012 0
Цьогорічна, тринадцята зі ліком багатоденна лижна гонка

Цьогорічна, тринадцята зі ліком багатоденна лижна гонка "Тур де Скі", сильно відрізнялася від попередніх. Зовні все було як завжди - сім змагань упродовж десяти днів із виснажливим фінішем на горі Черміс в італійському Валь ді Фіємме, святкова атмосфера, урочисті церемонії, змагання для дітей та ветеранів, яких тут звуть "сеньорами", рекламні заходи спонсорів…

Насправді ж інтрига змагань була незвичною – після допінгового скандалу та відсторонення найкращих російських лижників від Олімпійських Ігор, росіяни повернулися на лижню у повному складі. І не просто повернулися - команда Росії була на "Тур де скі" найпотужнішою з усіх як за кількістю та якістю спортсменів, так і за кількістю обслуговуючого персоналу та техніки. Поруч із цілим автопоїздом російської команди мікроавтобус із сумськими номерами, у якому пересувалися українці, виглядав як ішак Ходжі Насреддіна поруч із кіннотою турецького султана.

Справді, українці повернулися на "Тур де Скі" після кількох років відсутності, але повернення це виявилося невеселим - Тетяна Антипенко та Олексій Красовський були зняті із змагань вже на п'ятому етапі через те, що відстали від лідерів на коло. Окрім українців ніхто так слабко не виступив - представники екзотичного Таїланду передбачливо знялися із змагань після третьої гонки.

Що буде далі? Можливо, у росіян знову знайдуть допінг і відкриється таємниця їхнього успіху, а може норвежці разом із шведами, фінами, французами, італійцями та швейцарцями повернуть собі торішні позиції. А там і українці колись підтягнуться

У німецькому Оберстдорфі, де наші лижники завершили свої виступи вдалося поговорити із тренером української команди Олександром Пуцком. Він тверезо оцінив наші можливості і зазначив, що навіть заради таких результатів варто їздити на такі змагання аби зберегти лижний спорт в Україні взагалі.

Тим часом у лідерів склалася унікальна ситуація – герої минулого року норвежка Хейді Венг та швейцарець Даріо Колонья виявилися далекими від чемпіонських кондицій, а норвежці, які торік домінували на лижні, були відтиснуті цілим загоном росіян.

Захищати лижний світ від російської окупації довелося двом норвежцям Інгвільд Остберг та Йоганесу Клебо. Вони зробили все можливе аби не споганити підсумкову церемонію музикою Олександрова.

Що буде далі? Можливо, у росіян знову знайдуть допінг і відкриється таємниця їхнього успіху, а може норвежці разом із шведами, фінами, французами, італійцями та швейцарцями повернуть собі торішні позиції. А там і українці колись підтягнуться…

На передостанньому етапі, гонці на 15 кілометрів у чоловіків серед семи перших було п'ятеро росіян, а на дистанції 10 кілометрів у жінок два із трьох призових місць посіли росіянки.

Gazeta.ua

Коментарі

Залиште вiдповiдь

Читайте також