Рівнян прийняли у МВС та пообіцяли повернути Лазарєва

3406

Активісти втішені, що їх почули

Ініціативна група рівнян нині поїхала до Києва, аби зустрітися із прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком або міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, аби поскаржитися їм на нечесне, на їхню думку, призначення В’ячеслава Чайки та попрохати повернути Дмитра Лазарєва. Застати Яценюка та Авакова не вдалося, проте в МВС рівнян все ж прийняли.

-Ми приїхали до Києва пізно, робочий час вже закінчився, тож ми були здивовані і втішені, що нас таки пустили на прийом, - розповідає рівнянин Олександр Таргонський. – І не відправили до звичайного клерка, а одразу - до заступника міністра Миколи Величковича, якого, до слова, призначили за квотою Майдану, він був одним із керівників народної самооборони. Пан Микола вислухав нас і пообіцяв, що завтра все сказане передасть на ранковій нараді і спробує допомогти. Ми висловили своє невдоволення тим, що, перш за все, звільнили професіонала з посади начальника УМВС у Рівненській області, людину, яка себе дуже добре зарекомендувала, Дмитра Лазарєва, і прислали людину за партійним списком, тобто В’ячеслава Чайку. Вийшло, що для «свободівця» очистили місце, звільнивши Дмитра Лазарєва, якого дуже поважали не лише рівняни, майданівці, а й самі міліціонери. Ми сказали заступнику міністра, що маємо факти з біографії В’ячеслава Чайки, які не дозволять йому пройти люстрацію. Микола Романович зазначив, що вони сьогодні якраз обговорювали ситуацію, що виникла на Рівненщині, аби подібного не допустити у майбутньому. Він дуже дякував, що ми приїхали і розповіли, що відбулося насправді.
(на фото - Микола Величкович) Наразі рівняни повертаються з Києва. Коли приїдуть, електронкою на МВС ще раз перешлють звернення рівнян на захист Дмитра Лазарєва, бо попередній текст до міністерства не дійшов. За словами пана Олександра, під зверненням стоїть чимало підписів. -Головне, що нас почули, - додає пан Олександр. – Ми боялися, що повертається стара система, коли думку народу ігнорують, як у випадку з призначенням Чайки, але, на щастя, це не зовсім так. Я також попросив заступника міністра, аби він знайшов для мене контактний телефон Дмитра Лазарєва. Я з ним не раз спілкувався – півтори тижні чергував у лавах народної самооборони разом з міліціонерами – проте не думав, що його звільнять, тому контактний номер і не попрохав. Тепер хочу зателефонувати і запитати, де він, бо Чайка намагався розповісти, що Лазарєва підвищили, але мені здається, що це були оманливі слова. На відео - виступ Олександра Таргонського на вчорашньому Віче.