«Рівне вечірнє» запустило дрона

1220

Сьогодні «Рівне вечірнє» провело для всіх охочих тренінг з дронографії – використання безпілотників у журналістиці.

13639544_1038637442878622_2038978662_o Видання відтепер застовуватиме дрон, щоб підсилювати матеріали та показувати читачам звичні речі з незвичного ракурсу. Фотографії та відео із дронів нині користуються популярністю. Панорами міст та місцевостей з висоти пташиного польоту, масштабне висвітлення масових подій і змога транслювати їх в онлайн-режимі – переваги, які отримають журналісти завдяки дрону.

Дрон Рівне вечірнє
Як зазначив керівник технічного відділу «РВ» Андрій Тригуба, підбираючи дрон, потрібно орієнтуватися на те, щоб було оптимальне поєднання ціни та якості. Безпілотник «Рівного вечірнього» має змогу охоплювати територію діаметром чотири кілометри, працювати у повітрі до 25 хвилин та підніматися до 500 метрів. Антон Шинкарук, викладач Острозької академії та медіа-експерт, зазначив, що використання дронів у журналістиці набуває все більшого розповсюдження, а разом із цим виникає дискусія щодо того, які мають бути обмеження. До прикладу, дрони, знімаючи з висоти, можуть захопити подвір’я приватних будинків, тобто втрутитися у приватний простір людини. ФОТОРЕПОРТАЖ З ПОДІЇ Деякі світові медіа навіть мають практику, використовуючи дрон, робити розмитими обличчя людей, номери авто та вивіски магазинів, які потрапили в кадр. Втім, в Україні немає законодавства, яке б регулювало використання дронів чи встановлювало якісь заборони. Проте варто зважати на те, що дрони можуть бути небезпечними на масових заходах (впасти на людей), а також на те, що за втручання у приватне життя можуть подати скаргу до суду. Натомість у Штатах використання безпілотників суворо регулюється законом. Едрін Снайдер, редактор департаменту візуалізації газети-партнера «РВ» «Daily Press», розповів, що наразі їхнє видання теж купує дрони і проходить процедуру ліцензування та сертифікації.
Дрон Рівне вечірнє
У США використання дронів без сертифікатів – нелегальне. Кожен безпілотник, як і авто чи літак, отримує свій ідентифікаційний номер. Окрім того, управляти дроном може лише та людина, яка має посвідчення пілота. За словами Едріна, заборонено використовувати дрони для висвітлення спортивних змагань, над навчальними закладами та ближче п’яти миль до аеропортів. «Daily Press» збирається використовувати дрони для того, щоб в онлайн-режимі показувати важливі новини, до прикладу, масштабні авіакатастрофи чи наслідки частих у їхній місцевості ураганів. Після тренінгу «Рівне вечірнє» випробувало дрон, запустивши його поблизу інформаційно-освітнього простору InfoHub, у чиєму приміщенні та за чиєї технічної підтримки відбувся тренінг. Відео та фото, які відзняли над Рівним, ми продемонструємо завтра. Нагадаємо, що «Рівне вечірнє» разом з «Daily Press» провело цикл тренінгів, присвячених мультимедійній журналістиці. Співпраця видань відбувається у рамках проекту медіа-партнерства, організованого неприбутковою міжнародною організацією IREX.
американський прапор
Всі консультації та рекомендації з придбання квадрокоптера надавали фахівці з магазину zadeshevo.com.ua. «Рівне Вечірнє» рекомендує:
  • https://vk.com/zadeshevo_com_ua
  • https://www.facebook.com/zadeshevo.com.ua