Голова суду відправив податкову перевірку на всі райавтодори Рівненщини

1224

16 райавтодорів, Любомирський асфальтобетонний завод та «Рівнеоблавтодор» перевірятиме Державна фіскальна служба. Через 8,6 млн. грн., які облавтодор та його дочірні структури отримали у грудні торік від Служби автомобільних доріг Рівненщини за нібито очищення доріг області від снігу.

Володимир Квачук, облавтодор

На фото - Володимир Квачук, директор "Рівнеоблавтодору". Пан Квачук очолює структуру із 2013 року. Його контракт діє до жовтня 2018 року
Про перевірку клопотали слідчі поліції та прокуратура, які взимку відкрили кримінальне провадження, що стосується службової недбалості та розтрати майна працівниками Служби автомобільних доріг та «Рівнеоблавтодору». 12 грудня 2016 року Служба автодоріг Рівненської області переказала 8,6 млн. грн. «Рівнеоблавтодору», яке рік у рік виграє тендер на експлуатаційне утримання доріг області. Облавтодор, у свою чергу, кошти переказував філіям. Прокуратура наполягає, що така проплата була незаконною, оскільки була «за роботу, яку, як встановлено, технічно виконати упродовж доби неможливо». У документах йшлося, що кошти – за очищення доріг області від снігу. Попри те, що дорожники запевняють, що відбувся звичний на кінець року розрахунок із підрядником (Служба автодоріг часто отримує кошти з держбюджету аж у листопаді-грудні, тож місяцями боргує за виконані роботи як «Рівнеоблавтодору», так і фірмам, які ремонтують дороги), розслідування досі триває. Слідчі і прокурори у травні попрохали суд дозволити податківцям перевірити «Рівнеоблавтодор» та його філії, оскільки вважають, що ті мають низку фінансових порушень, і не лише тих, що стосуються грудневої проплати. Суддя та голова Рівненського міського суду Петро Денисюк минулого тижня клопотання правоохоронців задовольнив і дозволив управлінню ДФС провести позапланову документальну перевірку. До слова, торік, відповідно до виграного тендера, «Рівнеоблавтодор» мав отримати від Служби автодоріг області 22,9 млн. грн. за півроку. Цьогоріч за всі 12 місяців латання вибоїн та прибирання шляхів, у тому числі від снігу, має одержати 109,7 млн. грн.