0:8, або До побачення, Гончаренко!

1079 0

Ми у соцмережах:

2 листопада рівненські вболівальники вітають Станіслава Гончаренка з днем народження. Фото Романа Цупрука

Поразка у Херсоні від «Продексіму» 0:8 переповнила чашу терпіння президента «Кардинала» Володимира Валявки, і він звільнив головного тренера Станіслава Гончаренка. Раніше з іншими командами Гончаренко шість разів ставав чемпіоном України. З «Кардиналом» не склалося виграти не те що чемпіонство, але й навіть претендувати на медалі.

Півтора року тому, коли знаний наставник приїхав у Рівне, усе починалося чудово. Привізши з собою кількох нікому не відомих київських гравців, Гончаренко та його молода команда бадьоро стартували. Деякий час рівняни навіть були на чолі Екстраліги.

Далі щось пішло не так. «Кардинал» провалив другу частину чемпіонату, фінішувавши п’ятим. До цього результату керівництво клубу поставилось спокійно, адже минулого сезону було завдання збудувати команду, а вже цього щось вигравати. Але цієї осені «Кардинал» якщо і здивував, то з гіршого боку. Він виграв у команд з нижньої частини турнірної таблиці, але програв потенційним конкурентам. Як результат, після першого кола все те ж 5 місце. Було очевидно, що ця команда не здатна боротися за медалі. З півтора десятка незіркових гравців досвідчений тренер так і не зліпив команду-зірку. Наскільки все насправді погано, показали 0:8 в Херсоні.

Станіслав Гончаренко про проблеми в «Кардиналі» пообіцяв розповісти згодом, коли охолоне. А Володимир Валявка проанонсував, що вслід за тренером піде і дехто з гравців. Поки що команда готується у повному складі до суботньої гри у Хмельницькому проти «Сокола». Готує команду капітан Олександр Басич, оскільки у Станіслава Гончаренка навіть не було асистентів. Втім, напевне, тренуватиме команду Басич недовго. Найімовірніше, вже після цієї гри «Кардинал» оголосить ім’я нового головного тренера. Хто це буде — у клубі поки навіть не натякають, але, скоріше за все, хтось немісцевий і з іменем, оскільки амбітних завдань президент Валявка не скасовує. Хто це може бути? Наприклад, екс-тренер «Шахтаря» та «Продексіму» Ігор Москвичов чи екс-наставник «Урагана» Сергій Гупаленко. Почекаємо. Поки що ж радує те, що очільник клубу не хоче миритися зі статусом середняка і намагається щось змінювати. Для початку змінив тренера.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також