10 продуктів для відновлення рівня магнію та калію в організмі

480 0

Ми у соцмережах:

10 продуктів для відновлення рівня магнію та калію в організмі

Лікарі називають проблеми з серцем однією з найчастіших причин смерті пацієнтів. Безліч захворювань, серед яких ішемія, аритмія та стенокардія, призводять до інфарктів та інсультів, результатом яких може стати смерть людини. Причин серцево-судинних захворювань може бути кілька. Це і перевтомлюваність, і стресові ситуації, і шкідливі звички. Однак це кілька складових одного цілого — дефіциту магнію та калію в організмі.

Сьогодні існує безліч біологічно активних добавок із високим вмістом цих макроелементів. Ознайомитись з пропозиціями на ринку можна на сайті сервісу liki.ua. Там же можна забронювати вітаміни у зручній аптеці та забрати їх в зазначений термін. При цьому існує низка харчових продуктів, які також можуть відновити баланс магнію та калію.

Продукти з високим вмістом калію та магнію 

У разі нестачі калію в організмі бажано робити акцент на таких продуктах:
 
- бобові;
 
- м'ясо;
 
- картопля (відварена в шкірці);
 
- висівки пшениці;
 
- зелений горошок.
 
Також ця біологічно активна речовина міститься в різних овочах (буряк, морква, огірок та редька), крупах. Бажано наповнити раціон смаженими або вареними печерицями.

Симптомами гіпомагніємії є нервозність, швидке відчуття втоми та апатія. Також варто додати сюди проблеми із серцем, про які йшлося вище. Щоб привести рівень магнію в організмі в норму, необхідно додати до раціону:
 
- молоко;
 
- гречку;
 
- пшоно;
 
- дієтичне м'ясо (телятина, кролик, курка);
 
- бобові.
 
Звичайно, важливо дотримуватись дієти та не зловживати спиртним. Також варто обмежити споживання кави та чаю.
 

Чи потрібні вітаміни? 

При різних патологіях організм людини не здатний споживати корисні речовини із харчових продуктів. Саме тому важливо приймати біологічно активні добавки з вмістом корисних речовин. Список таких добавок ви зможете знайти на сайті liki.ua. Також за допомогою сервісу можна:
 
- дізнатися про наявність конкретного препарату в потрібній аптеці;
 
- порівняти ціни на вітаміни в різних аптечних мережах;
 
- забронювати препарат;
 
- дізнатись графік роботи аптеки.

За допомогою даного сервісу ви зможете не тільки знайти необхідні препарати в аптеці, але також заощадити свій час та гроші.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також